Încă o confirmare! Botoşani pe lista oraşelor cu cel mai bun aer din România

Ploiesti, Calarasi si Bucuresti au fost desemnate orasele cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania, potrivit unei cercetari realizate de platforma de anunturi imobiliare Storia.ro. Foarte rau stau si orase precum Focsani, Galati si Slatina, iar cel mai bun aer considera ca il respira locuitorii din Brasov, Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe si Ramnicu Valcea.

 

Botoşani se află printre centrele urbane cu cel mai bun aer, pe locul 10 din ţară mai exact, însă acest lucru poate fi şi o consecinţă a distrugerii marii părţi a industriei, zona municipiului destinată acesteia fiind într-un procent ridicat o ruină.


Studiul, realizat in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research, a analizat perceptia cetatenilor asupra calitatii aerului din orasele si cartierele in care locuiesc. Lista oraselor evaluate ca avand o calitate scazuta a aerului continua cu Resita, Bacau, Satu Mare si Braila.
La polul opus, Brasov, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe au fost evaluate ca fiind orasele cu cea mai buna calitate a aerului din Romania. Ramnicu Valcea, Piatra-Neamt, Sibiu, Cluj-Napoca, Pitesti, Slobozia si Botosani sunt urmatoarele in clasament.


La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnata de peste 40.000 de romani ca avand ceamai buna calitate a aerului, pe cand Bucuresti-Ilfov se afla pe ultimul loc, cu cea mai scazuta calitate a aerului din Romania.


Cartierele desemnate ca avand cea mai scazuta calitate a aerului din Romania sunt Mihai Bravu din Ploiesti, Mureseni din Targu Mures si Gara din Slatina. La coada clasamentului intra si patru cartiere din Capitala: Unirii, Gara de Nord, Stefan cel Mare si Mosilor, care ocupa pozitiile patru, sase, noua si respectiv zece.


Pe de alta parte,primele pozitii in clasamentul national al cartierelor cu cea mai buna calitate a aerului sunt Racadau si Noua din Brasov, urmate de cartierul Valea Aurie din orasul Sibiu.Din top zece mai fac parte si patru cartiere din orasul Cluj-Napoca, si anume Grigorescu, Gruia, Zorilor si Andrei Muresanu.


Capitala ocupa locul trei in topul oraselor cu cea mai scazuta calitate a aerului, potrivit cercetarii Storia.ro, in cadrul careia peste 35.000 de bucuresteni si-au evaluat cartierul in care locuiesc. Zonele din coada clasamentului sunt printrecele mai aglomerate si intens circulate din Bucuresti:Unirii, Gara de Nord si Stefan cel Mare.