Administrația județeană din Timiș infirmă declarațiile făcute de Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani și președintele Consiliului Județean.
Aceasta a afirmat că noile stadioane din Timișoara, Constanța și Dinamo București ar putea fi blocate cel puțin un an.
Potrivit sport.ro, Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani și, în paralel, președintele Consiliului Județean Botoșani, a spus că, în următoarea perioadă, stadionul Dinamo, dar și cele de la Timișoara și Constanța, care urmează să fie ridicate cu bani de la Compania Națională de Investiții, ar putea fi „blocate” cel puțin pentru un an.
„Eu cred că toate stadioanele vor fi afectate, România nu are bani acum. Sunt contracte mature care trebuie finalizate, asta e tema, eu cred că face bine Ministerul Dezvoltării. Contracte noi e greu să începi anul ăsta și cele care nu sunt foarte, foarte importante s-ar putea să fie un pic trase pe dreapta. Așa cred”, a declarat Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani și, în paralel, președintele Consiliului Județean Botoșani.
Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au negat zvonurile.
„Referitor la informațiile apărute privind posibila blocare a proiectelor de stadioane finanțate prin Compania Națională de Investiții, precizăm că, pentru stadionul din Timișoara, proiectul continuă conform planului. Nu avem nicio notificare oficială privind o eventuală amânare de un an. Conducerea CJ Timiș este în contact cu reprezentanții CNI și face toate demersurile necesare pentru ca acest obiectiv să fie realizat cât mai curând”, au declarat pentru publicația Tion.ro reprezentanții Consiliului Județean Timiș.
Demolarea costă peste 12 milioane de lei, iar suma va fi acoperită din bugetul administrației județene.
La începutul lunii septembrie 2024, a fost emisă autorizația de desființare a actualei baze sportive.
Demolarea vechii arene a început în urmă cu o lună și jumătate, iar firma clujeană SMZ Impex are la dispoziție 8 luni.
În paralel, Compania Națională de Investiții pregătește proiectarea și construirea noului stadion, licitația aflându-se în faza finală de analiză a ofertelor financiare.
Conform normelor stabilite de Federația Română de Fotbal, noua arenă „Dan Păltinișanu” va fi de categoria I și va avea o capacitate de 32.150 de locuri, suprafața construită fiind de 28.800 metri pătrați.
Potrivit publicației tion,ro Asocierea SC Lucian Simion Arhitectură SRL – SC Construcții Erbașu SA a întocmit studiul de fezabilitate pentru noul stadion.