Idolul femeilor de vârsta a treia se dă în spectacol la Botoșani

La începutul primăverii, Paul Surugiu-Fuego anunța cu surle și trâmbițe un turneu special, cu o oarecare schimbare față de concertele sale de până acum, scriu reporterii de la Libertatea. 

 

Sigur că atmosfera la un concert de-al său este mereu antrenantă, publicul cântând, dansând, la final având ocazia să-și facă și poze, dar acum Paul îi invită pe cei veniți să-l vadă, într-o călătorie muzicală, dincolo de repertoriul său. Astfel, admiratorii pot asculta live, într-o nouă interpretare, piese vechi, cântate de Maria Tănase, Gică Petrescu, Ion Luican, Ana Pacatiuș, Irina Loghin, Florin Bogardo, Dan Spătaru, Ioana Radu și mulți alții. Fuego vrea astfel să tragă un nou semnal de alarmă față de aceste figuri importante, îndemnând oamenii să adauge în playlistul lor, din când în când, și aceste piese nemuritoare. Paul Surugiu a declarat pentru sursa citatăcă muzica nu are vârsta, iar genul acesta nu va muri niciodată pentru că e parte din România. Totodată, el declară că deși nu e comercial, oamenii vin la el și la cântecele sale pentru că se regăsesc în simplitatea mesajului nobil, în linia melodică și în romantismul și bucuria sa. Iată ce mai spune el:


“ Hai să nu ne uităm complet artiștii de ieri! Așa-mi încep spectacolul în care aprindem din nou stelele muzicii românești. Nu-i omagiem neapărat, dar ne aducem aminte de ei ca de niște figuri emblematice care-au născut cumva muzica românescă. Mă bucur să văd că românii n-au uitat marii noștri artiști și îi cântă cu mare entuziasm. Eu cred că cel mai important, pentru un popor cu o cultură relativ recentă, este simbolul. Unul pe care trebuie să-l arate, să-l țină viu și să-l pătreze ca pe-un mit. Noi nu avem ce au alții, cultură de aproape 1000 de ani, dar avem o mână de genii pe care uneori, unii din noi, ajungem să le aruncăm în uitare!”

 

Artistul ajunge azi la Brașov, iar zilele următoare va fi în Moldova, la Adjud, Bacău, Bârlad, Iași, Suceava, Botoșani, Galați, Focșani, Slobozia.