Ora 9:00, dimineața zilei de marți, 6 martie 2018. Primarul Cătălin Flutur are zi de audiență. S-au înscris și 13 persoane, cetățeni ai municipiului reședință de județ care doresc să-i aducă la cunoștință condițiile în care trăiesc de deja patru ani de zile.
Lucrurile sunt simple.
Respectivii botoșăneni, câteva sute din cei care populează orașul, provin de pe străzi precum Vâlcelei, Tomis, Izvoarelor sau Zimbrului.
Acolo străzile arată de-a dreptul jalnic, find de fapt o înșiruire de noroaie care fac imposibilă circulația cu autoturisme sau cea pietonală. Botoșănenii din aceste zone spun că sunt nevoiți să folosească cizme de cauciuc sau să își învelească încălțămintea în pungi. Își murdăresc mașinile sau copiii pe care-i duc la școală.
Aceste lucruri i le-au povestit primarului, în decurs de o oră. Cătălin Flutur le știa, pentru că problema nu este una de actualitate și a mai fost discutată chiar și în ședința de Consiliu Local. Iar răspunsul a fost unul deja cunoscut.
În aceste zone, Nova Apaserv derulează lucrări de extindere a sistemului de apă și canalizare. Iar străzile sunt predate acestei societăți.
Ora 10:00, aceeași zi.
Grupul format din 13 oameni iese din Primărie și merge spre Consiliul Județean. Pentru ei deocamdată nu s-a găsit nici o rezolvare pentru că factorii responsabili se află în Palatul Administrativ.
Ștefan Ciobanu este un tânăr care locuiește pe una dintre aceste străzi și exprimă părerea unanimă a oamenilor revoltați.
„Noi în 2018 nu avem o stradă normală, din cel puțin trei variante pe care le avem acolo în zonă. Și aici mă refer la strada Izvoarelor, Barbu Lăzăreanu, Tomis, Vâlcelei, Eroilor. Măcar una sau două care-s mai principale să putem ieși și noi ca niște oameni normali. Noi nu putem merge ca niște oameni normali, vă spun sincer, ca să merg la magazin trebuie să îmi iau cizme”,
Ștefan Ciobanu
Doi dintre botoșănenii care au venit să ceară explicații urcă la etajul 1 unde sunt birourile șefilor Consiliului Județean. Revin cu un răspuns.
Ora 12:00. Toată șefimea orașului și județului se adună într-o comisie convocată de urgență și discută în biroul lui Liviu Toma, Ulterior, se deplasează pe teren. Lucrurile s-au pus în mișcare și pentru acești oameni care au avut neșansa să locuiască pe aceste străzi.
DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL: