Ți-ai cumpărat recent o garsonieră? Lucruri de care să ții cont pentru a o pune la punct

(P) Frumusețea visurilor realizate nu are concurență, iar achiziționarea unei garsoniere se numără printre lucrurile de consemnat în jurnalul vieții. Ușor-ușor lucrurile se pun pe făgaș, dar abia acum îți dai seama că începe munca grea. După ce ți-ai cumpărat locuința, va trebui să pui la punct câteva detalii funcționale pentru a face casa cuibul acela călduros pe care l-ai visat dintotdeauna. Așadar, noi venim în ajutorul tău cu câteva idei și sfaturi pe care le poți folosi în organizarea noii garsoniere:

 

1.    Alege cu grijă electrocasnicele


O garsonieră nu este foarte încăpătoare. Din cauza acestui lucru trebuie să alegi cu grijă electrocasnicele. Încearcă să nu-ți lipsească nimic, dar să ai grijă la spațiu. Măsoară bucătăria înainte de a comanda produsele și ia în considerare electrocasnice de calitate. De exemplu, găsește frigidere Samsung la prețuri bune, care sunt de calitate și ergonomice. Alege un frigider în două uși, care dispune de protecție antibacteriană și congelator spațios. De asemenea, ai în vedere ce fel de mobilă dorești, dacă preferi aragaz sau plită și cuptor electric. Electrocasnicele mici trebuie alese cu grijă, iar dacă ai posibilitatea de a le ascunde în mobilă, fă-o, pentru că obiectele răsfirate s-ar putea să dea un aer dezordonat încăperii.


2.    Alege cu grijă mobila


Specialiștii în design interior atrag atenția că seturile de mobilier complete nu-și găsesc locul într-un apartament mic, mai ales o garsonieră. De aceea, îndreaptă-ți atenția spre piese de mobilier multifuncționale. În loc de pat poți opta pentru o canapea confortabilă și retractabilă care salvează din spațiu și are incluse locuri pentru depozitarea lenjeriei, păturii și pernelor. De asemenea, nu obstrucționa lumina, ci încearcă să profiți cât mai mult de lumina naturală prin amplasarea mobilierului în așa fel încât să nu blocheze razele călduroase ale soarelui. Instalează etajere pe pereți, dar încearcă să construiești spațiu pe verticală, pentru a da amplitudine. Pe lângă asta, zugrăvește pereții în culori neutre care nu constrâng și adaugă la ferestre perdele fine, mătăsoase, preferabil în nuanțe deschise de alb, și draperii care nu limitează trecerea luminii naturale.


3.    Alege să nu aduci în noua casă lucruri inutile


Ai auzit de show-ul TV american „Hoarders”? Acesta pune în prim-plan luptele din viața de zi cu zi și calea spre vindecare (sau nu) a persoanelor care suferă de tulburare de acumulare compulsivă. Părinții „milenialilor” de azi sunt și ei un bun exemplu de persoane cărora le este greu spre imposibil să se despartă de lucrurile inutile din casă. De aceea, înainte de a te stabili în noua locuință, renunță la obiectele fără sens, donează-le sau aruncă-le la gunoi, mai ales dacă nu mai pot fi reparate. Nu doar că trebuie să faci loc noului în calea ta, dar o garsonieră este extrem de incomodă dacă adună lucruri inutile. Învață să apreciezi calitatea și nu cantitatea. De asemenea, încearcă să faci regulat curățenie, pentru că într-un spațiu mic praful se depozitează ușor și devine aglomerat.

 

În concluzie, amenajarea garsonierei o să-ți dea ceva bătăi de cap, dar merită tot efortul pentru că nimic nu contează mai mult decât clădirea propriului loc în care să te bucuri de toate clipele vieții. Nu te grăbi și pas cu pas aranjează așa cum îți dorești micul apartament al sufletului tău.

 

Sursă foto: Unsplash.com