HSR, acuze cu procese pierdute din culpa poliţiştilor locali

 

Firma de ridicat maşini din municipiu se confruntă cu o avalanşă de acţiuni înaintate în instanţă de către botoşăneni care s-au trezit cu roţile autoturismelor blocate pe motiv că au parcat neregulamentar sau au depăşit timpul pentru care s-a făcut plata la parcomate.

Potrivit juriştilor din cadrul societăţii, mai mult de jumătate dintre blocări ajung în atenţia magistraţilor botoşăneni şi mare parte dintre aceste acţiuni sunt câştigate de firma reclamată. În cazul în care dreptatea se duce în partea reclamanţilor, motivele ar avea la bază o serie de erori făcute de agenţii constatatori din cadrul Poliţiei Locale. „Ori de neştiinţă, ori din slabă pregătire că altfel nu pot să spun, anumite elemente din cadrul procesului verbal, nu au completat rubrica cu „alte menţiuni”, au completat greşit CNP-ul sau au uitat să semneze în dreptul agentului constatator. Faţă de cei de la Poliţia Rutieră unde acţiunile nu prea sunt câştigate de petenţi”, a declarat Cezar Nicuţă, juristul firmei HSR.
De asemenea, reprezentanţii firmei HSR susţin că şi motivele enumerate de reclamanţi sunt diverse în speranţa că vor obţine anularea sancţiunii însă de cele mai multe ori acestea nu pot fi dovedite în instanţă. „Toată lumea face contestaţii sincer să vă spun, nu prea vor să plătească. Lunar să zicem că sunt 100 de blocări, în jur de 70 dintre acestea sunt contestate, unii fac contestaţii cu motive puerile că li s-a defectat maşina şi că vin la instanţă nu aduce nimeni nici un act din care să rezulte că s-a defectat, unul că s-a făcut infarct în maşină, altul că îi plângea copilul, la cel cu copilul parcă mai merge, îi dă instanţa un avertisment”, a mai afirmat juristul societăţii. Un alt motiv care ar sta la baza unor sentinţe defavorabile firmei de ridicat maşini face referire la defectarea unor harduri ale calculatoarelor folosite de HSR şi unde sunt stocate imagini cu maşinile care au fost blocate.