Frumusețile Sucevei adunate într-o expoziție de un artist din Botoșani – FOTOGALERIE

Suceava, unul dintre cele mai vechi și mai importante orașe ale României, fascinează prin varietatea de culturi și stiluri arhitecturale, inspirând multe generații de artiști de-a lungul vremii.

 

Este și cazul lui Daniel Relenschi, pictor originar din Dorohoi, Botoșani, care a prezentat expoziția ‘’Suceava de Altădată’’, o colecție de lucrări de grafică ce cuprinde o bună parte din frumusețile Sucevei, cu clădirile ei impresionante, bisericile și mănăstirile de o frumusețe aparte, Cetatea de Scaun a Sucevei cu atmosferă de altădată a acesteia, încă păstrată și conservată atât de atent și astăzi.

 

Daniel Relenschi a expus pentru prima data în Suceava(Cetatea de Scaun a Moldovei), un oraș de care îl leagă multe amintiri plăcute, colaborări și prietenii vechi.

 

''Am lucrat cu mare drag la o expozitie pe care am pregatit-o aproape ca o datorie fata de un oras care mi-a oferit atat de multe, oameni dragi, colaborari fructuoase si peisaje de vis. Lucrarile s-au nascut efectiv, totul a venit firesc iar rezultatul a fost peste masura asteptarilor.'',

Daniel Relenschi, artist

 

Vernisajul expoziției a avut loc vineri 5 Iulie, în cadrul Epicentru Pub - Fosta Casă a Căsătoriilor Suceava, la ora 18:00.

 

 

Despre Daniel Relenschi

 

Născut și crescut într-o familie de artiști, Daniel Relenschi este primul pictor 3D din România. Urmând pașii mamei sale, a descoperit pasiunea pentru pictură de când avea 3 ani.

 

Încă din perioada liceului, studiind design-ul vestimentar, a început să lucreze ca designer de manufactură în Botoșani, orașul în care a crescut. Acesta a fost doar începutul unui drum plin de colaborări cu designeri celebri din România.

 

Pe lângă activitatea de designer, picturile sale sunt apreciate la nivel internațional, fiind expuse nu numai în România, dar și în Germania, spre exemplu, la Castelul Neuburg an der Kammel.

 

După ce a realizat în 2011 o pictură 3D pe asfalt, Daniel a devenit primul pictor 3D din România, utilizând tehnica unui singur punct de percepție, tehnică pe care a adus-o ulterior și pe pânză și sticlă.

 

DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store