FOTOREPORTAJ Ziua Naţională a României la Botoşani: 1.000 de oameni, şeful CJ în costum popular, Opoziţia la spate, multe cagule

 

Centrul Vechi al Botoşanilor a fost din nou animat duminică dimineaţă. În jur de 1.000 de oameni au participat la festivităţile prilejuite de Ziua Naţională a României. De prin balcoane, de pe la geamuri, de pe scări şi chiar urcaţi pe pereţii clădirilor din Piaţa 1 Decembrie 1918 botoşănenii au ţinut să ia parte la manifestările organizate de autorităţi.
ziua nationala a romaniei 2013

Cordonul oficialităţilor a bulversat circulaţia

Oficialităţile judeţului, de la prefect, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului reşedinţă şi până la consilieri locali şi directori, s-au strâns de pe la 10:30 în Piaţa Revoluţiei, de unde, conform obiceiului, au plecat pe jos spre Centrul Istoric. Cum cordonul era format din câteva sute de oameni, circulaţia a fost bulversată în centrul oraşului, în ciuda prezenţi masive a poliţiştilor. În primul rând au stat prefectul Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu şi primarul Ovidiu Portariuc.

Ţurcanu şi Portariuc despărţiţi de prefect şi şeful Garnizoanei Botoşani

Dacă anul trecut a afişat o ţinută cu cravată, pardesiu şi pălărie, astăzi şeful CJ Botoşani a avut un stil vestimentar total diferit în comparaţie cu al celorlalte oficialităţi. Florin Ţurcanu a venit îmbrăcat în costum popular, cu brâu tricolor. Acesta a stat aproape de primar, între ei aşezându-se prefectul şi comandatul Garnizoanei Botoşani. Manifestările din Centrul Istoric au debutat în jurul orei 11:00 cu intonarea Imnului de Stat şi au continuat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor numeros de preoţi condus de părintele protopop Lucian Leonte.

O piaţă cât un tricolor

Ca şi anul trecut, partidele de la Putere au ocupat locurile din faţă în Centrul Vechi, în timp ce Opoziţia s-a aşezat sau poate a fost nevoită să stea mult în spate. Spre deosebire de anii precedenţi, la acţiunile din zonă au apărut şi trupele speciale, care inclusiv acum au purtat cagule. O mulţime de botoşăneni aveau la ei steaguri sau eşarfe cu Tricolorul. (S.B.)
[[galerie-foto]]
Revenim au amănunte
VEZI ŞI:
 ACUM: Pregătiri în centrul istoric cu Românie să trăiești - FOTOGALERIE
[[banner]]
VEZI ŞI:
 Unii botoşăneni sărbătoresc Unirea la Alba Iulia