Fost comisar al Gărzii Financiare trimis la închisoare pentru că n-a păstrat distanța de fosta soție

Încălcarea unei hotărâri a instanței prin care i s-a trasat un ordin de protecție ar putea avea consecințe nefaste pentru un fost comisar al Gărzii Financiare, aflat în conflict cu fosta soție.

 

Au divorțat în 2016, dar câteva luni mai târziu, în 2017, între cei doi foști parteneri de viață a izbucnit un scandal de proporții, în urmă căruia femeia a solicitat instanței emiterea unui ordin de protecție.  

 

Nu avea voie la mai puțin de 50 de metri de fosta soție

 

L-a obținut în urmă cu aproape doi ani, după ce l-a acuzat că a vrut să o sugrume și că o amenință în fața copilului că ”te fac legumă”, lucru care l-ar fi afectat pe copil.


Potrivit ordinului de protecție, pentru o perioadă de 6 luni, bărbatul în cauză era obligat să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de reclamantă și copil și față de locuința acesteia.


De asemenea, i s-a interzis atunci și orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu reclamanta și minorul.


Bărbatul nu a ținut cont de hotărârea instanței și a continuat să o amenințe astfel încât a fost trimis în judecată la art. 287 din Codul Penal.


Pe 4 decembrie a început procesul, iar la al șaselea termen, care a avut loc pe 27 mai, a fost condamnat. Fapte exactă este aceea de nerespectare a hotărârii judecătorești prin care a fost instituit un ordin de protecție.

 

A luat trei luni, dar i s-a adăugat și o suspendare mai veche

 

Respectivul a fost condamnat la trei luni de închisoare pentru această faptă, însă va trebui să stea mai mult în spatele gratiilor dacă hotărârea Judecătoriei Botoșani va rămâne definitivă.


Aceasta deoarece inculpatul a săvârșit fapta în condițiile recidivei postcondamnatorii.


Mai exact, el avea deja o condamnare cu suspendare de un an și două luni, iar magistrații au hotărât să adiționeze pedepsele, iar făptașul să execute un an și cinci luni de închisoare.  

 

N-are voie să candideze

 

În plus, i s-a interzis dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a conduce vehicule.


”Ia act că persoana vătămată a solicitat să fie informată cu privire la punerea în libertate, în orice, mod a inculpatului. Constată că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal”,


Hotărâre Judecătoria Botoșani.


Cei doi foști soți au avut și încă mai au în derulare mai multe procese.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL