Flutur pe drumul șefiei totale la PNL Botoșani, în două zile e gata totul

Doar două zile noul PNL Botoșani, rezultat din unficarea vechilor liberali cu foștii democrat-liberali, ar urma să mai aibă doi copreședinți. Conducerea centrală a partidului a anunțat că începând cu data de 11 iulie toate filialele din țară vor avea un singur președinte.

 

Liderii de la București promit ”puțină ordine” și la Botoșani

Prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, a declarat vineri că PNL nu va intra în vacanță și va face câteva "corecții organizatorice" acolo unde rezultatele au fost proaste, afirmând că luni, în cadrul ședinței Biroului Politic Național, se vor stabili președinți unici în toate cele 12 județe în care nu au fost încă numiți.


”PNL va face puțină ordine internă în organizații, acolo unde rezultatele au fost proaste nu vor fi nici unul din cei doi președinți președinte unic, deci va fi stabilit un alt președinte”,


Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte PNL.


Botoșani se află între cele 12 județe care încă mai au doi copreședinți: Costel Șoptică din partea vechiului PNL și Cătălin Flutur de la fostul PDL. Ambii au fost contactați de Botoșăneanul, însă nci nul nu a răspuns. De altfel, liderii noului PNL Botoșani încearcă în general să evite subiectul.

Discuții de luni de zile

Neoficial, Cătălin Flutur ar părea însă favorit să preia șefia organizației județene, chiar dacă unor colegi de partid le-ar fi spus că își dorește doar să se ocupe de cea municipală.
În primul rând acesta este avantajat de rezultatul alegerilor locale: el a câștigat Primăria Botoșani, în schimb PNL-ul a pierdut Consiliul Județean, în condițiile în care deputatul s-a aflat pe acea listă.
Apoi, la nivel central s-ar fi stabilit de prinicipiu de mai multe luni o împărțire a conducerilor de filiale, în care Suceava și Botoșani plecau spre fostul PDL, numai că ar fi trebuit să se aștepte rezultatele alegerilor locale și confirmarea oficială a victoriei lui Cătălin Flutur, în timp ce la Suceava Gheroghe Flutur a fost desemnat președinte unic înca dinaintea scrutinului.

Președinte până în 2017

Vechii liberali se consolează cu gândul că nu este decât o numire temporară, până la alegerile generale din partid care vor avea loc la începutul anului viitor. Unii lideri din fostul PNL cred de altfel că, ”pentru a nu bulversa organizațiile”, ar fi bine să se meargă în continuare pe varianta cu doi copreședinți și se speră totuși într-o soluție de acest gen luni, la ședința BPN.

 

CITEȘTE ȘI:

Vărul Flutur a dat lovitura la Suceava, a scăpat de fostul copreşedinte de la vechiul PNL