În timpul ședinței de Consiliu Local primarul municipiului reședință de județ a afișat de mai multe ori o mimă exasperată.
În ciuda concursurilor organizate de firme private pentru selecția membrilor consiliilor de administrație, într-un final s-a ținut cont de culoarea politică și mai puțin de notele candidaților.
Iar Cătălin Flutur a catalogat asta drept un atentat la legile românești.
”Astăzi s-a întâmplat clar un atentat la ceea ce înseamnă lege și interpretarea legilor, cum s-a întâmplat până acum de nu știu câte ori, cel puțin de când sunt eu primar, când legile României au fost eludate într-un Consiliu Local care stabilește prin hotărâri peste ce înseamnă lege în România. Voi o să faceți analize absolut serioase vis a vis de ceea ce s-a întâmplat azi, aici”.
Iar din acest motiv nici consilierii locali PNL nu au putut să se ridice de la masă pentru a vota.
”Nu puteau să gireze prin vot un lucru pe care nu l-au stabilit ei. Îl stabilește o lege în România, a fost o firmă selectată de societățile respective, o firmă care și-a făcut datoria, cred eu și a dat niște punctaje”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Primarul a fost întrebat și de cum a fost posibil ca anul trecut, pentru Eltrans și Locativa să le fie prelungite mandatele cu încă patru ani de zile membrilor consiliilor de administrație, în timp ce, la Modern Calor și Urban Serv să se scoată posturile la concurs.
”Foarte simplu. Pentru că modificări la OUG 109 s-au făcut după selectarea consiliilor de administrație la Eltrans și la Locativa, iar atunci s-a procedat conform legii. Ba culmea, chiar nu a fost o prelungire, a fost o selecție și acolo”,
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
La Locativa și Eltrans membrilor CA-urilor li s-a aprobat prelungirea mandatelor pe încă patru ani de zile, într-o ședință care a avut loc anul trecut pe data de 29 martie într-o ședință pe repede înainte, în care nimeni nu a avut nimic, de comentat.