Flutur a rupt orașul în două și face o nouă rânduială a străzilor

Că au fost cazuri în care s-au efectuat lucrări de asfaltare și mai apoi s-a spart asfaltul, nu mai e cazul să reamintim. Ne gândim simplu la cartierul Tulbureni.

 

S-a spart asfaltul pentru că a fost nevoie să se intervină și pe partea de apă și canalizare. Deși în orice stat civilizat astfel de lucrări sunt corelate și integrate într-un program din care să reiasă o ordine firească a intervențiilor.

Chiar și în ultimul ceas, dacă se va efectua o prioritate a străzilor nemodernizate iar unul dintre criteriile principale să fie acela al utilităților, ne îndreptăm spre calea cea bună.

 

Iar acesta este unul dintre planurile actuale ale Primăriei.

 

”Important pentru noi este să putem să facem o sincronizare cu celelalte lucrări din municipiu, în priul rând cele de pe POS Mediu și ulterior POIM. O sincronizare cu acele lucrări pentru străzile care vor fi utilate cu apă și canal ca să nu lucrăm de două ori. Ați văzt ce se întâmplă, nimeni nu a gândit o strategie și o ordine firească a lucrurilor. Începând cu 2007 când am intrat în Uniunea Europeană”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Iar acest lucru a fost cam greu de realizat fiindcă vorbim de axe și finanțări diferite. Adică proiecte ce au putut fi accesate la intervale diferite de timp și pentru obiective la fel de diferite.

 

„Încercăm să le armonizăm iar noi suntem într-o întreagă procedură de a identifica acele străzi care au fost prinse pe bugetul nostru de investiții, care nu vor suferi modificări ulterioare. Lucrăm la partea de intabulare, pentru a fi introduse în patrimoniul privat al Primăriei”
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Primarul a mai spus că va face o propunere către Consiliul Local cu privire la străzile care nu sunt modernizate și care vor fi incluse pe lista de investiții, cu ordinea : utilarea cu apă și canal, apoi partea de asfaltare.