Firmă din Botoșani se bate pe-o licitație de milioane la Iași

Municipalitatea ieșeană a dat startul unei licitații ce privește modernizarea sistemului de termoficare din zona Canta a orașului Iași. Printre firmele participante la licitație se numără și societatea Aquaterm SA din Botoșani care și-a prezentat oferta pentru reabilitarea rețelei, scrie Bună Ziua Iași.

 

Societatea din Botoșani cu o ofertă de ”criză”

Bugetata cu 14 milioane de lei, contractarea lucrarilor a scos la iveala o situatie ciudata in momentul deschiderii ofertelor. Asta pentru ca firmele care vor sa prinda acest contract au venit cu oferte chiar si la jumatate din valoarea estimata.
"Astazi au fost deschise ofertele de la licitatia vizand interconectarea magistralelor de transport ale agentului termic. Valoarea estimata, fara TVA, a acestui proiect este de 14.175.402 lei. Avem patru oferte, apartinand Asocierii SC Hidroterm SA Roman-SC Aquaterm SA Botosani (6.2 milioane lei - n.r.), Asocierii SC Incom SA Iasi - SC AG Serv Construct SRL Negresti Oas - SC Beta Star SRL Iasi (6.4 milioane lei - n.r.), Asocierii SC Consix Constructii SRL Bucuresti - Romterm SA Bucuresti - IPCT Instalatii SRL Bucuresti (7.4 milioane lei - n.r.), respectiv SC Conest SA Iasi (7.5 milioane lei - n.r.)", a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii.

Rețeaua de termoficare dintr-un cartier ieșean va fi reabilitată

Practic, este vorba de aproximativ 3,4 kilometri de retea de termoficare in zona Canta, lucrarile presupunand realizarea legaturii intre retelele din zona Pasajului Octav Bancila. Toate lucrarile sunt finantate pe fonduri europene, pe POS Mediu si banii vin din rezerva asigurata din celelalte proceduri de licitatie. Potrivit viceprimarului Mihai Chirica, nu vor fi efectuate sapaturi pe strada Canta cu ocazia lucrarilor de interconectare a celor doua retele, vizata fiind zona de legatura dintre Canta si Dacia.
 "Nu vom interveni de-a lungul bulevardului. Sunt canivouri lasate pe sub linia de tramvai acolo si speram sa facem aceasta interconectare. Este foarte importanta pentru noi pentru ca in situatia unei avarii pe magistrala poti utiliza spre transport cealalta magistrala si invers, astfel incat e asigurata continuitatea furnizarii serviciului de termoficare realizand aceasta interconectare intre magistrale", a conchis viceprimarul Mihai Chirica.
CITEȘTE:
 Milionarii târgului, bătaie pe singurul proiect al lui Portariuc, ajung să facă lucrarea aproape în jumătate