Nu este vorba despre nici o glumă. Din nefericire.
Cele trei artiste cunoscute drept „Fetele de la Botoșani” și care au reușit să promoveze imaginea județului Botoșani într-un mod extraordinar, au parte de un tratament derizoriu.
Ar fi trebuit să concerteze la Zilele Orașului Flămânzi ce vor avea loc anul acesta în primul week-end de după Sfânta Maria. Ulterior, au fost anunțate că nu vor mai cânta, întrucât una dintre ele a avut „îndrăzneala” să critice starea unui drum.
Adică, indirect primarul și pe cei din administrația publică locală.
Rezultatul?
„Dragii mei, doresc să vă anunț că Fetele din Botoșani au fost scoase din programul artistic și nu vor mai cânta la Zilele Orașului Flămânzi, deoarece, cu ceva vreme în urmă, am comentat pe Facebook în legătură cu starea proastă a unui drum din Flămânzi, localitatea mea natală”,
A scris pe o rețea de socializare, artista Iustina Irimia Cenușă
Primarul Dan Oloeru nu a încercat să nege decizia scoaterii Fetelor de la Botoșani din programul artistic.
A comentat ironic un „Extraordinar…” la faptul că este întrebat despre acest lucru, după care a explicat ce anume a stat la baza deciziei luate.
„Dacă vor să vină să cânte pe gratis, sunt binevenite oricând. Dar noi nu o să oferim bani pentru oamenii care ne critică, noi suntem acuzați zilnic pe nedrept. Dacă vor să vină să cânte, să vină oricând. Dar, fără bani. Vor să vină să cânte bine, au spațiu pe scenă, dar fără bani”,
Dan Oloeru, primarul orașului Flămânzi
Întrebat dacă același tratament se aplică și celorlalți artiști, adică să susțină concerte în mod gratuit, primarul a avut un nou acces de răutate:
„Este altă discuție cu ceilalți artiști. Dacă se consideră flămânzene să vină să cânte, nimeni nu le interzice lucrul acesta, dar vor cânta pe gratis, dacă doresc, bineînțeles”.
De cealaltă parte, viceprimarul de la Flămânzi a încercat să dea o notă mai dulce situației petrecute și a arătat că de organizarea acestui festival s-ar ocupa o firmă privată. Și că Primăria sau primarul nu prea ar avea treabă cu programul artistic.
Și astfel zicala „Nimeni nu-i profet în țara lui” le vine ca o mănușă, în cazul de față, artistelor care au reușit să ridice Botoșaniul la un anumit nivel, lucru pe care mulți l-au încercat, puțini l-au reușit.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL: