Există viață și fără acreditare - Spitalul Județean (re)naște în aprilie

Spre finele anului trecut întreg Spitalul Mavromati ”fierbea” la propriu în timpul evaluării făcută de o comisie de profil, pentru acreditare. Au trecut trei luni de atunci și abia în cea cu numărul patru managerii sau medicii vor afla dacă unitatea spitalicească, cea mai mare a județului, a trecut acest important test.

 

Pentru acreditare, s-a ținut cont de partea de curățenie din spital, de circuitul informației sau a pacientului. Evaluarea a fost compusă din trei etape: vizualizarea directă a secției, discuția cu medicul șef de secție dar și cu asistentul șef pe documentațiile proprii.
Iar răspunsul ar urma să apară curând.

„În luna aprilie, autoritatea națională de management a calității sanitare va publica listele cu spitalele acreditate din trimestrul IV, 2015. Atunci vom ști cu exactitate dacă spitalul va fi acreditat sau nu. Având în vedere că am fost printre spitalele care nu au beneficiat de criterii pentru acreditare, s-au schimbat cu o săptămână înainte de a veni la noi, un pic de emoții, tot sunt”
Medicul Ștefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Mavromati

-    Ce se întâmplă totuși dacă Spitalul Județean nu va fi acreditat?
-    ”Nu se întâmplă nimic”, răspunde Ștefan Bercea.

În contextul unui răspuns pozitiv, valabilitatea acreditării poate să difere în funcție de concluziile comisiei care a vizualizat întreg spitalul.

”Funcție de ceea ce hotărăsc cei de la agenția națională, poate fi de 6 luni cu plan de conformare sau poate fi de 2 sau 5 ani. Preferabil de 5 ani. Dacă au fost multe nereguli constatate s-ar putea să fie 2 ani”
Medicul Ștefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Mavromati

Până la aflarea unui răspuns privitor la deja celebra acreditare, Spitalul Județean se află în prezent în toiul unui alt control de la Ministerul Sănătății al cărui rezultate ar urma să fie făcute publice în decursul săptămânii viitoare. (G.E.)