Examen pentru permisul de conducere cu 20 km/oră prin municipiul Botoșani – VIDEO

Majoritatea conducătorilor auto din Botoșani cunosc sentimentul dimineților când în drum spre serviciu, prind în față un autoturism „școală”.

 

Cu mici excepții, instructorii auto par să procedeze cam la fel în ceea ce privește viteza de rulare prin oraș, cu cursanții la volan.

 

Și care niciodată nu depășește limita de 20 – 30 km/oră.

 

Culmea, aceeași viteză se pare că este folosită și la proba de examen traseu. Un autoturism ce aparține unei școli de șoferi de la Botoșani a fost surprins astăzi pe strada Nicolae Iorga din municipiu, rulând cu 20 de km oră.

 

Culmea, candidatul se afla cu ofițerul examinator, conform plăcuțelor afișate pe spatele autoturismului, pentru ceilalți participanți din trafic.

 

Și s-a ajuns astfel la formarea unei coloane generoase în spatele mașinii care rula încet.

 

Reprezentanții Serviciului de Permise susțin că în mare parte vina nu aparține viitorilor șoferi ci instructorilor care-i învață să meargă prin oraș cu viteză extrem de redusă, deși astfel încalcă reglementările din Codul Rutier.

Și că oricum în grila de punctaje pentru obținerea permisului auto, acest paragraf ce vizează viteza de rulare conține un număr infim pentru o eventuală depunctare.

 

De asemenea, nu puține sunt vocile care spun oficial sau neoficial faptul că școlile de șoferi de la Botoșani se axează mai degrabă pe beneficiile financiare decât pe partea educativă, adică efectiv de instruire a viitorilor șoferi.

 

„Voi face o adresă către dl Alexa să facă un anumit control pe anumite școli, pentru că acolo este cauza producerii de accidente rutiere”,

spunea recent într-o ședință la Prefectură Dan Păduraru, directorul Autorității Rutiere Române – Filiala Botoșani

 

Tot el a fost cel care a arătat că persoanele cursante la școlile de șoferi nu participă fizic la toate orele de teorie sau traseu, ci doar pe hârtie.

 

„Vă contrazic, dle director. Piața spune următorul lucru, că oamenii nu plătesc fără să facă un anumit lucru. A fost cândva, dle director. Unii fac și ore suplimentare, să știți. Ați generalizat și asta mi se pare că este o jignire”,

a fost replica lui Ilie Aparaschivei, președintele Sindicatului Instructorilor Auto din Botoșani

 

Reprezentanții Serviciului de Permise au explicat în mai multe rânduri că aglomerația din instituție este cauzată în mare parte și de candidații slab pregătiți. Pe care, până la urmă școlile de șoferi, nu ar trebui să le dea drumul în examen.

 

DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL:

download from google play download from apple store