Șefii de județ nu se arată îngrijorați de un nou seism, la Prefectură cutremurul nici nu s-a simțit

Reporterii Botoșăneanul au prezentat imediat după cutremurul din noaptea de sâmbătă, 22 noiembrie 2014, situația clădirilor din Botoșani cu riscul seismic cel mai ridicat, care ar risca să se prăbușească la o replică mai agresivă.

 

Autoritățile locale sunt la curent cu imobilele din Centrul Vechi, Parcul Tineretului și strada Sucevei, dar spun că nu sunt fonduri pentru consolidarea acestora.
„Știm de problemă, zonele acestea sunt sub supravegherea Primăriei, dar stăm prost cu fondurile, dacă ar exista bani, probabil am putea să consolidăm aceste clădiri, să le punem în siguranță”, a declarat Costică Macaleți, prefectul județului Botoșani.
Acesta a mai menționat că nu au fost semnalate situații deosebite legate de seismul de sâmbătă seară și că există o comisie întrunită special pentru acest gen de fenomene naturale.
„Avem o comisie formată în acest sens, condusă de Inspecția în Construcții, care funcționează în permanență și noi am cerut o situație în urmă cu un an și ceva de la toate primăriile din județul Botoșani legată de clădirile cu probleme în caz de seism”, a mai spus șeful Palatului Administrativ.
Întrebat dacă a simțit cutremurul de sâmbătă, prefectul județean a răspuns că se afla acasă și dormea în acel moment, dar fenomenul a semănat o oarecare panică în rândul botoșănenilor, mai ales că imediat după, rețeaua de telefonie a căzut.
(C.B.)
CITEȘTE:
Foarte multe blocuri din Botoșani se pot prăbuși la un cutremur mai mare – AFLĂ dacă și locuința ta este în pericol