În urmă cu câțiva ani și-a luat în valiză câteva obiecte dragi și a pornit în marea călătorie.
Un eveniment menit să celebreze iubirea, de Sfântul Valentin și Dragobete, i-a avut în centru pe copiii românilor din Dublin, coordonați de o inimoasă botoșăneancă.
Programul întâlnirii a cuprins alocuțiuni, poezie, dans popular și recital de jazz. Printre participanți s-a aflat și Camelia Cazacu, din Darabani, coordonatoarea Clubului copiilor români din Dublin.
La eveniment a participat Manuela Breazu, ambasadorul României la Dublin, dar și Ovidiu Burdușa, secretar de stat în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Camelia Cazacu, din Darabani, s-a arătat emoționată și impresionată de eveniment.
”Primul eveniment din acest an ne-a adus multă bucurie în suflete și multe aprecieri. Am fost copleșită de frumoasa prezentare la intrarea în scenă”, a spus Camelia Cazacu, mulțumind totodată echipei de scriitori Itaca Organization Dublin pentru invitație.
”Urmează un moment deosebit, pregătit cu multă migală de un om cu suflet mare și multă experiență într-o profesie deloc ușoară, pe care a ridicat-o la rang de artă. Este vorba despre coordonatoarea Clubului copiilor români din Dublin, care ne-a delectat adesea cu programe folclorice realizate cu mult har”, a fost prezentarea care anunța un moment cu adevărat deosebit.
Nu mai puțin impresionată a fost Camelia Cazacu de reacția ambasadorului României la Dublin, după ce a urmărit programul copiilor.
”Gestul Excelenței Sale, doamna Ambasador Manuela Breazu, de a se ridica și a mă îmbrățișa felicitându-mă, a fost un gest cât o mie de cuvinte! Mulțumesc Bunului Dumnezeu pentru toată rânduiala frumoasă din viața mea!”, a completat Camelia Cazacu.
În urmă cu 15 ani, Camelia Cazacu înființa la Darabani un loc de poveste. Casa bunicilor. Un muzeu etnografic în mijlocul comunității, dar nu unul în care exponatele se explică în cuvinte, ci un muzeu al sufletului. Pentru că fiecare obiect cules de prin magaziile sau podurile caselor bătrânești își scrisese propria istorie.
Camelia Cazacu a umplut Casa bunicilor din cartierul Cornești, din Darabani, cu cântece, poezii, costume populare, cărți pentru copii. I-a adunat pe mari și mici la un loc, a făcut șezători și a rostuit acolo o lume pe care mulți o credeau pierdută. Pentru că a fi dascăl înseamnă a opri clipa în loc, dar și a face timpul să meargă.
După o vreme vreme, Camelia Cazacu și-a luat în valiză câteva obiecte dragi și a pornit în marea călătorie. La capătul celor 3000 de kilometri parcurși, în Dublin, o aștepta familia: copiii și nepoții dragi.
A plecat de la Darabani pentru a avea grijă de nepoți, dar nu după multă vreme a adunat în juru-i copiii românilor din Dublin. Așa s-a născut Clubul Copiilor Români din Dublin, Irlanda.
(Foto: Clubul Copiilor români din Dublin)
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL: