Draftul care a „transpirat” de la Guvern pe surse și care închide țara, vânat de Prefectură pentru „a nu induce populația în eroare”

Istoria se repetă și încă foarte repede. Pentru că tot ceea ce s-a petrecut în primăvară, când documentele oficiale care vizau măsuri restrictive pentru populație erau secretizate și furnizate „pe surse”, se repetă în toamnă, la șase luni distanță.

 

Alegeri da, restul... ba!

 

 

Deși calendarul alegerilor electorale își urmează cursul firesc, Guvernul României condus de președintele țării s-a întrunit de urgență la Palatul Victoria pentru adoptarea de noi restricții. Într-o zi, ce este drept, neagră pentru România, cu aproape 10.000 de noi români infectați.

 

S-au interzis aproape toate activitățile, inclusiv cele generatoare de venituri. S-au închis școli, piețe și oboare, s-a interzis circulația pe timpul nopții. Și culmea, în această perioadă aproape singurele evenimente care au loc sunt conferințele politice organizate de partide în contextul alegerilor parlamentare. Și acțiunile de lipire a afișelor electorale care marchează practic debutul campaniei electorale.

 

Acestea NU sunt interzise, iar astăzi, vineri, 6 noiembrie 2020, vor avea loc trei astfel de evenimente, organizate de PMP, Pro România și chiar PNL, partidul care guvernează și care a adoptat măsurile deja amintite.

 

Toate aceste restricții au fost cuprinse într-un „draft” denumit HOTĂRÂREA nr. 52 din 05.11.2020 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Documentul care are sigla Guvernului României a ajuns în mass-media națională și a fost preluat de publicații din teritoriu.

 

Prefectura cere nepublicarea, Iohannis confirmă draftul pe Facebook

 

Imediat ce s-a întâmplat acest lucru, celebrul Grup de Comunicare Strategică (GCS) a transmis un mesaj către purtătorii de cuvânt ai prefecturilor, inclusiv ocupanta funcției de la Botoșani, care a cerut oprirea articolelor ce relatau informații din respectivul... draft. Și care erau în mare parte confirmate pe Facebook chiar de președintele Klaus Iohannis.

 

„Precizare de presă

Facem precizarea că documentul intitulat “HOTĂRÂREA CNSU numărul 52” care circulă în diferite medii nu este un document care a fost adoptat în CNSU!

La momentul adoptării unei hotărâri, aceasta va fi făcută publică, ca de fiecare dată.

Vă rugăm să nu popularizați documente atribuite CNSU dar netransmise oficial pentru a nu induce în eroare populația cu privire la măsurile ce urmează a fi adoptate”,

 

Se arăta în respectivul mesaj

 

Culmea, la scurt timp, aceeași hotărâre despre care se spunea că nu este oficială a fost anunțată de președintele României, pe pagina sa de Facebook.

 

Măsurile despre care NU avem voie să scriem

 

Printre altele, în respectivul document erau trecute următoarele restricții:

 

  • Începând cu data prezentei hotărâri la nivel național se instituie obligația purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, pentru toate persoanele care au împlinit peste 5 ani, în toate spațiile închise și deschise.
  • Toate instituțiile publice și toți operatorii economici publici sau privați au obligația organizării activității în regim de telemuncă sau de la domiciliu, iar acolo unde nu este posibil, personalul se va împărți pe cel puțin două grupe.
  • În localitățile unde rata de incindență cumulată la ultimele 14 zile depășește 3 la mia de locuitori se interzice circulația populației în afara locuinței în intervalul 22:00 – 6:00. Excepție fac salariații sau cei cu probleme medicale.
  • La nivel național în localitățile unde rata este mai mare de 6 la mia de locuitori se va institui măsura carantinei.
  • Persoanele din localitățile menționate la punctul anterior care merg la serviciu trebuie să prezinte legitimație, adeverință de la angajator sau declarație pe propria răspundere.
  • Măsurile stabilite sunt valabile pentru o perioadă de 30 de zile.

 

În Starea de Urgență o mulțime de publicații au fost amenințate cu închiderea de către Guvern. După jumătate de an același Executiv este pe cale să revină la aceleași practici.

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store