„Domnul Zero”: Relația dintre individ și tehnologie într-o piesă de teatru

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită în acest sfârșit de săptămână la spectacol.

 

Spectacol la sfârșit de săptămână

 

Duminică, 7 aprilie, de la ora 18:00 botoșănenii sunt invitați la spectacolul „Domnul Zero” de Elmer Rice, regia Vlad Cepoi. 

 

Vlad Cepoi este și cel care a făcut traducerea și adaptarea textului, dar și scenografia și ilustrația muzicală a spectacolului. Coregrafia spectacolului este realizată de Victoria Bucun

 

Din distribuție fac parte: Răzvan Amitroaei, Andreea Moțcu, Alexandra Vicol, Cezar Amitroaei, Petruț Butuman, Florin Aionițoaei, Lorena-Petronela Chiribuță, Irina Mititelu, Radu Dragoș, Crenola Muncaciu, Bogdan Muncaciu, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Oana-Maria Tudoran, Valentin Popa, Lidia Uja, Ioan Crețescu.

 

Un contabil obișnuit

 

Piesa „Mașina de calcul”, scrisă de Elmer Rice în 1923, investighează teme fundamentale legate de condiția umană, alienare și impactul tehnologiei asupra vieții individuale.

 

Acțiunea se desfășoară în anii '20 și se axează pe Domnul Zero, un contabil obișnuit, al cărui destin suferă o schimbare dramatică atunci când își pierde slujba de lungă durată din cauza automatizării și introducerii mașinilor de calcul. La distanță de un secol, constatăm că preocupările societății străbunicilor noștri sunt încă surprinzător de actuale în contextul societății contemporane.

 

Relația dintre individ și tehnologie

 

Povestea explorează adâncimea relației dintre individ și tehnologie, subliniind impactul alienării asupra vieții personale și conexiunilor umane. 

 

Prin adaptarea textului clasic, „Domnul Zero” servește ca oglindă a fricilor și anxietăților pe care le experimentăm astăzi, subliniind caracterul ciclic al preocupărilor umane în fața schimbărilor tehnologice și sociale. Astfel, piesa rămâne un testament al relevanței sale de-a lungul decadelor, provocând publicul să reflecteze asupra propriei sale relații cu tehnologia și schimbările în evoluția societății.

 

Bilete

 

Biletele se găsesc la: 

  •  
  • Casa Tineretului, Bulevardul Mihai Eminescu nr. 48, 0231.510.970 și 0735.779.821, de marți până vineri: 10:00-18:00, sâmbătă și duminică: 12:00-20:00 
  • Agenția teatrală din incinta cinematografului Unirea, 0722.557.556  de luni până duminică: 10:00-19:00

 

(Comunicat Teatrul „Mihai Eminescu”)