Directorul de 16.000 de lei vrea să-şi angajeze şi consilier pe banii plătitorilor de apă şi canalizare

Adunarea Generală a Acţionarilor aAsociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Aqua” a ratat şedinţa la care trebuia să se discute Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al operatorului licenţiat de apă şi canalizare.

 

„Astfel, a fost creat postul de consilier al directorului general”

 

Membrii AGA, adică primarii, au fost convocaţi pe 24 iulie la şedinţă, însă doar vreo 20 au răspuns pozitiv, astfel încât întrunirea nu a avut cvorum.

 

În consecinţă, modificarea structurii organizatorice a SC Nova Apaserv SA faţă de cea aprobată în ianuarie nu a mai avut loc, urmând să fie convocată o nouă şedinţă.

 

Chiar la primul punct din „Memoriul Justificativ” înaintat de societate acţionarilor se aducea la cunoştinţă crearea unui post de consilier al directorului general. Deşi actul avea amintita denumire, în realitate înfiinţarea acestui post nu era justificată în vreun fel, precizându-se doar că s-au desfiinţat două posturi la departamentul de achiziţii publice şi că, „astfel, a fost creat postul de consilier al directorului general, iar celălalt post a fost transferat direcţiei economice”.

 

Salariile erau mari şi directorii mulţi doar până ce să acapareze PSD-ul şefia

 

Înfiinţarea unei asemenea funcţii la cabinetul directorului general vine în condiţiile în care SC Nova Apaserv SA este deja unitatea de stat din Botoşani cu cei mai mulţi directori.

 

Deşi în campania electorală şi până la schimbarea PNL-istului Gabriel Cîrlan, şefii PSD ai Consiliului Judeţean au reclamat numărul exagerat de directori şi salariile mari ale acestora, după ce social-democraţii au preluat conducerea societăţii nu doar că n-au desfiinţat nici o funcţie de director, ba chiar au început să le crească lefurile.

 

Curtea de Conturi a imputat în trecut tocmai salariile plătite consilierilor directorului

 

Mai mult, un control efectuat în precedenta legislatură de Curtea de Conturi la operatorul de apă şi canalizare s-a soldat cu imputarea a circa 50.000 de lei pe care unitatea i-a plătit la doi angajaţi tocmai pe posturile de consilier al directorului general. Din nou însă, ceea ce se critica pe vremea liberalului Gabriel Cîrlan, se face pe vremea PSD-istului Albert Tănasă.

 

Iar aceasta cu toate că social-democratul plecat în politică de la Partidul România Mare este cel mai bine plătit director de la toate unităţile controlate de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Botoşani, cu tot cu cota variabilă veniturile acestuia ajungând la circa 16.000 de lei brut. Ce-i mai lipsea? Un consilier de cabinet.

download from google play download from apple store