Directorul Casei supărat rău pe medicii de permanenţă: Este incredibil

 

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoşani, Costel Lupaşcu, este nemulţumit de activitatea medicilor din centrele de permanenţă. Aceasta întrucât, deşi cadrele medicale ar trebui să asigure asistenţa în regim de gardă şi să îşi desfăşoare activitatea zilnic, nu o fac.

„Ei ar trebui într-adevăr să decongestioneze activitatea serviciului UPU"

Din cele 14 centre de permanenţă din judeţ, doar trei sunt efectiv fixe, la modul că activitatea se desfăşoară în spaţiile puse la dispoziţie de primării. Celelalte se regăsesc la cabinetele medicilor de familie care au perfectat contract cu CAS Botoşani pentru a oferi astfel de servicii medicale. Mai exact, din 176 de medici de familie, 74 sunt cuprinşi în acest program.
„Din păcate, foarte mulţi medici de familiei de la centrele de permanenţă nu merg la program, nu respectă programul. El ar trebui să fie de gardă de la ora 15:00 la ora 20:00. A doua zi nu sunt găsiţi, merg pacienţii acolo şi nu îi găsesc. Ei ar trebui într-adevăr să decongestioneze activitatea serviciului UPU la Botoşani şi CPU la Dorohoi. Ar trebui acolo să se prezinte doar cazurile extrem de grave care sunt trimise ca ultimă soluţie”, a declarat Costel Lupaşcu, directorul CAS Botoşani.

„Este incredibil: primesc bani în regim de plată cu ora”

„În situaţia actuală, din păcate, se dovedeşte inutilitatea loc pentru că medicii nu sunt la program, nu consultă pacientul. Într-o evaluare a activităţii lor am văzut că într-o lună au două-trei prezentări. Este incredibil: primesc banii în regim de plată cu ora şi pentru medic şi pentru asistent. Sunt foarte puţine raportări, iar cei pe care îi raportează sunt de pe lista lor şi acum iertaţi-mă, dar cred că nici nu vin şi îi raportează doar ca să fie la număr acolo”, a mai spus Costel Lupaşcu.
În mod normal, existenţa centrelor de permanenţă ar trebui să trieze cazurile, însă din cauză că pacienţii ori nu sunt informaţi, ori sunt obişnuiţi ca medicul să nu fie prezent la cabinet şi să poată oferi îngrijiri medicale, botoşănenii ajung de multe ori să aglomereze holurile şi sălile de aşteptare ale compartimentelor de Primiri Urgenţe.
[[banner]]
CITEŞTE:
Chiul la greu în medicina de familie, şeful CAS revoltat de ce a găsit la un control