Aviz amatoarelor: Cursuri pentru baby-sitter la Botoşani – VEZI condiţiile

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă este beneficiară a unui program naţional prin care asigură cursuri de calificare gratuite în meseria de baby-sitter. Din grupul ţintă fac parte câteva sute de persoane la nivel naţional printre care şi eventuale doamne fără ocupaţie din Botoşani.

În cadrul proiectului “Echilibru, o nouă abordare a vieții personale cu cea profesională”, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice în calitate de beneficiar - anunță înscrierea pentru persoanele interesate care se încadrează în grupul țintă, să urmeze un curs gratuit pentru programul de formare profesională de calificare în ocupația de ”baby – sitter”. Cursul este certificat de Autoritatea Națională pentru Calificări (fost Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților - CNFPA).
Grupul țintă îl reprezintă ”femeile aflate în şomaj şi sunt înregistrate la AJOFM, femeile peste 45 ani şi nu au un loc de muncă, persoane beneficiare de venit minim garantat  şi alte grupuri vulnerabile.”
[[banner]]
Proiectul „Echilibru - o nouă abordare a vieţii familiale cu cea profesională” are ca obiectiv general asigurarea condiţiilor necesare reîntoarcerii pe piaţa muncii a tinerelor mame prin programe ţintite în favorizarea reconcilierii vieţii familiale cu cea profesională.
Cursul este structurat astfel : 120 de ore de teorie și 240 ore de practică.

Criterii de selecție:

1.Vârsta cuprinsă între 18 şi 64 ani;
2.Nu are loc de muncă, nu realizează venituri dintr-o activitate economică sau socială, în baza unui contract de muncă sau in mod independent (pe cont propriu);
3.Starea de sănătate fizică și psihică o face aptă pentru îngrijirea și supravegherea copiilor;
4.Nu a suferit nici o condamnare pentru care s-a pronunțat o hotărâre judecătorească rămasă definitivă;
5.Nu a fost decăzută din drepturile părintești sau nu i-au fost interzise drepturile părintești;
6.A absolvit minimum 8 clase;
CITEŞTE:
 Zeci de botoşănence, de la elevă la sexagenare, devin bone pe bani europeni