Directorimea PD-L semnează fără greţuri

 

 

Deşi Curtea Constituţională a desfiinţat cel puţin teoretic posturile de directori coordonatori de la aşa numitele servicii publice deconcentrate, o bună parte a şefilor PD-L continuă să semneze acte ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. O bună dovadă în această privinţă o reprezintă rapoartele depuse pentru şedinţa Colegiului Prefectural de miercuri.

Minodora Vasiliu iscăleşte informarea ca director coordonator al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, iar Alexandru Zarug face acelaşi lucru ca director coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. Gabriel Amitrului de la Direcţia Silvică, fost consilier judeţean PD-L, semnează la rîndul său un raport ca director şi tot ca directori apar pe o altă documentaţie şi numele şefilor de la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură şi Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Toate acestea se întîmplă după ce termenul dat Guvernului de către Curtea Constituţională pentru intrarea în legalitate a şefilor de instituţii a expirat, iar oficialii Executivului nu au anunţat luarea vreunei măsuri. În schimb, s-a modificat statutul funcţionarilor publici astfel încît directorii coordonatori PD-L să poată deveni directori executivi, numai că legea în cauză a fost la rîndul său contestată la Curtea Constituţională, iar aceasta însă nu s-a pronunţat.

La Botoşani, liderul democrat-liberal a declarat la începutul lunii că prerogativele şefilor au fost preluate de alte persoane din cadrul instituţiilor, pentru ca la finele săptămânii trecute senatorul PD-L Daniel Humelnicu să anunţe că problema directorilor s-ar fi rezolvat pentru 45 de zile, fără a da însă vreun detaliu despre cum s-a întîmplat acest lucru.

Raport DSVSA

Raport CJPC

Raport DS

Raport Agricultura