Despăgubiri pentru joburi „fictive” în străinătate de la comisarii CJPC

 

În urma unor reclamaţii care au ajuns în atenţia Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), comisarii acestei structuri au reuşit să obţină despăgubiri de aproximativ 2.500 de lei pentru mai multe persoane care au ţintit locuri de muncă în spaţiul european.
Pe scurt, respectivii s-au adresat unei firme care intermediază locuri de muncă în străinătate şi care îşi are sediul la Botoşani. În urma unei înţelegeri contractuale, firma se angaja ca într-un anumit termen să le ofere servicii de consiliere dar şi să le identifice locuri de muncă peste hotare. Cum în unele cazuri acest lucru nu s-a întâmplat, oamenii şi-au cerut banii înapoi şi i-au obţinut cu sprijinul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. „S-a reuşit o despăgubire a consumatorilor pentru servicii de consiliere de 2.500 de lei. Ei în general semnează un contract de consiliere pe un an de zile, la momentul expirării contractului, dacă consumatorul nu a primit nici un serviciu din partea agentului economic i se returnează suma de bani”, a declarat Mirel Rogalschi, comisar şef adjunct CJPC. Printre cei cărora le-au fost returnaţi banii de către firma de plasare a forţei de muncă în străinătate se regăsesc atât botoşăneni cât şi persoane din mai multe judeţe ale Moldovei printre care Iaşi, Suceava sau Vaslui.
De asemenea, comisarii botoşăneni au reuşit să obţină contravaloarea unei jucării cumpărată de un consumator de la un punct comercial din Botoşani şi care ar fi fost defectă. „A fost o problemă cu o jucărie, o păpuşă am înţeles că o pleoapă s-a depărtat, a încercat agentul economic să o dea la reparat, dar consumatorul nu a fost mulţumit de reparaţie şi atunci s-a dispus despăgubirea, a fost o valoare mică, în jur de 98 de lei”, a mai spus şeful CJPC.
CITEŞTE:
 Facturi la apă şi căldură reclamate la Protecţia Consumatorilor