Cum să decorezi un hol de locuință

(P) Indiferent dacă lucrezi cu spații mici sau un hol lung, există multe idei de decorare a unui hol care te vor ajuta să pui spațiul în valoare.

 

Mulți oameni fac greșeala de a-și neglija holul și se concentrează mai mult pe decorarea celorlalte camere din casă. Primele impresii contează și asta este valabil și atunci când vine vorba de case. Holurile ar trebui să fie văzute ca spații de tranziție netede, iar decorațiunile lor trebuie să fie la înălțimea așteptărilor pentru celelalte camere. Acesta este motivul pentru care trebuie să înveți cum să-ți decorezi holul astfel încât să se simtă memorabil și compatibil cu aspectul camerelor mai importante.


Ce este un hol?


Un hol este un spațiu alungit, închis, cu pereți punctați de ferestre sau uși către alte încăperi. Holurile sunt spații de tranziție cu puține scopuri în afară de a te conduce de la un spațiu la altul. Decorarea spațiilor de tranziție prezintă o provocare unică de design interior.


Indiferent dacă ești proprietar cu un foaier spațios sau chiriaș într-un apartament cu o intrare mică, există multe modalități de a oferi oaspeților o primă impresie grozavă despre restul casei tale. Decorarea holurilor din întreaga casă poate ajuta și la crearea unei estetice coezive. De la soluții de bricolaj de depozitare până la decor pentru casă și corpuri de iluminat interesante, este ușor să adaugi interes vizual pe holuri, care altfel ar putea părea dezamăgitoare.


Cum să decorezi un hol


Ia în considerare aceste idei de decorare a holului pentru a oferi oricărui hol o schimbare adecvată.


1.    Fă-l funcțional. Un hol are nevoie de câteva elemente de bază pentru a fi, pe lângă arătos, și functional. De exemplu, nu trebuie cu siguranță să îți lipsească un cuier hol, un suport de umbrele, un suport pentru chei și un covoraș de intrare.


2.    Agață artă pe perete. Una dintre cele mai rapide moduri de a adăuga mai multe puncte focale unui perete lung al holului este decorarea unui perete în stil galerie de artă. Instalează așadar pe perete artă sau fotografii de familie înrămate la diferite înălțimi pentru a adăuga straturi de interes vizual.


3.    Atârnă o oglindă. Plasarea unei oglinzi la capătul holului poate ajuta la reflectarea luminii naturale și poate face ca un hol îngust să se simtă mai luminos și mai mare.


4.    Actualizează-ți corpurile de iluminat. Iluminarea inteligentă a holului poate face un spațiu îngust să pară mai mare. Ia în considerare suspendarea mai multor lumini suspendate sau aplice de perete pentru a crea mai multe puncte de interes vizual pe hol.


5.    Adaugă o masă de consolă. Pe lângă cuier hol și covoraș, mai ai nevoie de câteva lucruri ca un hol să fie și funcțional, precum alte piese de mobilier hol. Adaugă așadar un spațiu de depozitare suplimentar pe hol cu o masă consolă subțire. Nu numai că îți va oferi un loc pentru a plasa cheile și alte articole, dar oferă și platforma perfectă pentru articole decorative și lămpi de masă.


6.    Ia în considerare stocarea încorporată. Adăugarea de depozitare sau rafturi pe un hol mic nu este întotdeauna o opțiune. Cu toate acestea, spațiul gol din pereții tăi ar putea fi folosit pentru a crea spațiu de depozitare încorporat, care să includă inclusiv un cuier hol încorporat în dulapuri.


7.    Atârnă rafturi. Profită la maximum de spațiul nefolosit pe perete de la capătul holului, atârnând rafturi suspendate. Ca designul să fie unitar, este de preferat să alegi rafturile în același stil și aceeași culoare cu acel cuier hol pe care l-am menționat mai devreme.


8.    Vopsește pereții într-o culoare neutră. Pentru a face un hol să pară cât mai mare posibil, alege o culoare neutră de vopsea. Ca un bonus suplimentar, pereții albi creează o pânză goală pentru decorul peretelui tău.


9.    Vopsește ușa din față. Vopsirea părții interioare a ușii din față te poate ajuta să adaugi o notă de culoare intrării în locuință.


10.    Instalează lambriu pentru impact. Pentru un aspect modern de fermă, ia în considerare instalarea unui lambriu pe pereții holului. Lambriul poate ajuta la adăugarea texturii și a interesului pe pereții neutilizați.