Cum mai fac şcolile bani: închiriază spaţii pentru ateliere de …cizmărie

 

Unii directori de unităţi de învăţământ găsesc diverse metode de a-şi întregi veniturile anuale pentru asigurarea minimului de cheltuieli de funcţionare. Este şi cazul Colegiului Economic Octav Onicescu care a propus închirierea unor spaţii care ar urma să aibă destinaţii diferite.

Solicitarea a ajuns la mapa consilierilor locali şi urmează să fie dezbătută sub formă de proiect de hotărâre în şedinţa ordinară de Consiliu Local de joi, 31 octombrie 2013.
Se intenţionează închirierea unor spaţii pentru desfacerea de băuturi calde, un automat la cancelaria profesorilor. De asemenea pentru un atelier de reparaţii încălţăminte şi pentru comercializarea unor produse de patiserie”, a declarat viceprimarul Cătălina Lupaşcu.
Edilul a explicat că astfel de măsuri sunt luate mai ales pentru creşterea veniturilor în interesul unităţii de învăţământ. „Cu siguranţă fiecare director este interesat să-şi valorifice cât mai bine spaţiul astfel încât să aibă fonduri care ajută undeva instituţia de învăţământ pentru a-şi realiza anumite proiecte”, a mai afirmat viceprimarul.
[[banner]]
De asemenea şi Şcoala Generală Grigore Antipa doreşte să închirieze patru săli de clasă pentru o perioadă de trei ani de zile unei organizaţii neguvernamentale.
Pentru Şcoala nr. 6 se intenţionează să se închirieze pentru săli de clasă pe o perioadă de trei ani de zile către Fundaţia Ecologică Green Education. Atât timp cât spaţiile respective nu afectează desfăşurarea în bune condiţii a procesului instructiv educativ şi programul de desfăşurare a cursurilor pentru fundaţie va fi între 14:00 – 20:00 de luni până sâmbătă, desigur că fiecare unitate trebuie să-şi administreze foarte bine spaţiile”, a mai spus viceprimarul.
Ambele proiecte de hotărâre vor intra spre dezbatere în şedinţa ordinară de Consiliu Local de joi, 31 octombrie 2013. (G.E.)
CITEŞTE:
 Primarul a deschis anul şcolar de unde a plecat Nu banii, ci educaţia face diferenţa – VIDEO