Cum este posibil așa ceva?! Directoare de pe la județ cu nota 0 la un examen

Nu i s-a acordat nici măcar celebrul punct din oficiu pe care-l primește fiecare elev sau candidat la orice concurs din lume. Și astfel doamna de la Botoșani ajunge într-o carte nescrisă a recordurilor în care primește nota zero la un examen pentru o funcție publică.

 

S-a întâmplat în unitatea în care este posibil orice, în care salariaților bărbați li se deschid dosare penale pentru viol iar paciente bolnave psihic dau naștere de noi vieți, iar ulterior nimeni nu este tras la răspundere pentru că statul nu are bani de teste ADN.

S-a întâmplat în unitatea în care după ani de zile în care apa era bună, peste noapte a devenit rea ca și cum laptele ar fi căpătat negrul scandalului care a urmat mai apoi și care a lăsat în jur de 100 de oameni, timp de o lună de zile, în suferință.

 

În același loc, un consiliu de administrație și niște autorități succesive de la județ se tot chinuiesc de cel aproximativ patru ani de zile să numească un director.

 

Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga!

 

La concursul pentru preluarea șefiei pe durată nedeterminată s-au înscris două candidate: fosta șefă a sanatoriului, Angela Curelariu și actuala, Oana Norses.

 

Ambele au trecut de etapa de selecție a dosarelor.

 

 

Și mai departe de proba scrisă – adică un test grilă.

 

Însă la proba susținerii planului de management, ambele candidate au fost respinse.

Angela Curelariu a dărâmat însă un record, cu nota zero.

 

 

Ce s-a întâmplat?

 


”M-am prezentat în jurul orei 9:30, proba urma să se desfășoare la ora 10:00, cred că a început după aproape două ore și am fost chemată de comisie și mi s-a spus că nu intru în examen. Nu am primit nici un fel de explicație clară, nici un fel de explicație scrisă, deci nu pot să mă pronunț, am insistat să fiu primită pentru că așa este regulamentul, ceva au invocat, ceva în legătură cu titlul proiectului meu”
Angela Curelariu, candidat concurs

 

Problema ar fi fost la titlul planului de management care nu ar fi respectat o tematică impusă prin regulamentul de organizare al concursului.

 

”Pentru asta nu m-au primit în concurs. Tocmai că eu am făcut o solicitare către comisia din concurs că nu este nici o motivație acolo în documentul final pe care ei l-au afișat și este o notare de zero. Am făcut solicitare în scris să facă rectificare pentru că eu practic nu am fost la examen. Cum pot să mă noteze pe mine cu zero când eu nu am fost în examen? Puteau să spună orice acolo dar nu să mă noteze cu zero”
Angela Curelariu, candidat concurs

 

Fosta șefă de la Podriga a mai spus că din punctul său de vedere au fost numeroase aspecte la limita legalității, arătând că la cea de-a doua probă i s-a înmânat un test grilă fără a avea posibilitatea de a extrage din cel puțin trei tipuri de subiecte.

Contracandidata sa susține că lupta pentru conducerea unității medicale este încă în plină desfășurare.

 

”Deocamdată concursul este în desfășurare, se pot depune contestații, concursul nu este încheiat. Normal mai era interviul de selecție, dar acum este termen de depunere contestațiilor la planul de management”
Oana Norses, manager interimar Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga

 

Conducerea Sanatoriului Podriga a făcut temeiul unei acțiuni litigioase în instanță între Angela Curelariu și Cristina Panait, cea de-a doua director adjunct la SC Nova Apaserv SA în prezent. La acel concurs, la susținerea planului de management, Angela Curelariu a fost notată cu 9.85.  Judecătorii au decis anularea acelui concurs și declanșarea procedurilor pentru organizarea unuia nou.

După cum se poate observa până la acest moment, probabil că și acest examen va avea aproximativ aceeași soartă.