CUM a fost convins un medic rezident să aleagă un spital de la Botoșani

Viitorul stă în medicii rezidenți care se formează în această perioadă. Majoritatea însă, la momentul în care optează pentru spitalul în care optează să-și ajute semenii, sterg Botoșaniul din listă.

 

De ce? Simplu.

 

La Secția de Boli Infecțioase de exemplu, refuzul medicilor rezidenți era cauzat de condițiile în care ar fi fost nevoiți să lucreze.

 

„Condițiile pentru pacienți dar și pentru medici sunt importante. Medicii vin la un spital numai dacă sunt condiții corespunzătoare. Discutam cu d-na doctor Morcov că în anii trecedenți au venit rezidenți în această locație și când au văzut condițiile necorespunzătoare au spus: ne mai gândim dacă venim să lucrăm în Spitalul Mavromati”,

Corneliu Mihai, manager Spitalul Județean Mavromati

 

La reinaugurarea Secției de Infecțioase de astăzi a fost invitat și un rezident originar din Piatra Neamț. Care poate pe viitor, va alege Botoșaniul pentru a-și practica meseria.

 

„Dacă stăm și nu facem nimic, o să ajungem să ne plângem că nu vin medici la Botoșani. Că orașul este unul sărac. Nu. Noi trebuie să venim în întâmpinarea acestor tineri, să le creem condițiile corespunzătoare și să vină alături de noi”,

Corneliu Mihai, manager Spitalul Județean Mavromati

 

Secția de Boli Infecțioase este deocamdată ”în siguranță„ datorită unei modificări legislative care a prelungit vârsta de pensionare la medici de la 65 la 67 de ani.

 

Trei medici sunt la Secția de Boli Infecțioase care după legea veche, trebuiau să iasă la pensie.

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store