Cronologia incendiilor care au mistuit fabrici și depozite de mobilă din țară: La Botoșani 40 de pompieri s-au luptat cu focul

La 7 februarie 2016, un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de material lemnos și de recondiționat mobilă din localitatea Hărman, județul Brașov. Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale cu apă și spumă, scrie Agerpress.

 

Peste 40 de pompieri militari au acționat, cu cinci autospeciale

15 ianuarie 2016, o fabrică de prelucrare a lemnului din orașul Roznov a fost distrusă total de un incendiu. În urmă cu opt ani, aceeași fabrică a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit din cauza unui scurtcircuit.
—14 ianuarie 2016 — Peste 40 de pompieri militari au acționat, cu cinci autospeciale, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins un depozit de lemne de pe raza localității Oneaga — comuna Cristești din județul Botoșani.
—18 noiembrie 2015, o explozie s-a produs la Fabrica de mobilă Plimob din Sighetul Marmației. Trei persoane au fost rănite.
—18 martie 2015, un incendiu s-a produs la o fabrică de cherestea din localitatea hunedoreană Chimindia, la circa 15 kilometri de Deva. Incendiul a distrus acoperișul unei hale de producție pe o suprafață de 520 de metri pătrați.
—26 februarie 2014, un incendiu violent a afectat cea mai mare parte a depozitului de cherestea al unei fabrici de mobilă din Sighetu Marmației, distrugând peste 2.000 de metri pătrați. În momentul izbucnirii incendiului în fabrică se aflau peste 100 de muncitori. Nici unul dintre aceștia nu a avut de suferit în urma incidentului.
—10 august 2013, un incendiu izbucnit la o fabrica de paleți din lemn din satul Chechiș, din Baia Mare, a distrus o mare parte din bunuri, iar un angajat a fost rănit.
—31 iulie 2013, un incendiu a izbucnit la o fabrică de cherestea din comuna Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud, fiind afectate o hală și acoperișul acesteia.
—9 iulie 2013, un incendiu violent a izbucnit la un depozit de cherestea din comuna argeșeană Coșești. Spațiul în care a izbucnit incendiul aparține unei fabrici de cherestea din satul Lăicești, care este amplasată în apropierea unei școli. Incendiul a fost stins după o intervenție care a durat aproape cinci ore, nefiind înregistrate victime, ci doar pagube materiale.
—11 mai 2013, un incendiu s-a produs la o fabrică de cherestea din localitatea Lunca Bradului, județul Mureș.

Fabrica s-a aprins de la o scânteie din coșul de fum

 

—10 mai 2011, un incendiu s-a produs la depozitul unei fabrici de mobilă din orașul Târgu Lăpuș, Baia Mare, în urma unui scurtcircuit.
—28 aprilie 2011, fabrica de mobilă din Tășnad, Satu Mare, a fost cuprinsă de un violent incendiu, în urma căruia a ars aproape în totalitate. Specialiștii care au cercetat cazul au stabilita că fabrica s-a aprins de la o scânteie din coșul de fum, care nu era dotat cu o sită specială.
—28 aprilie 2011, o fabrică de mobilă din comuna argeșeană Valea Mare Pravăț a fost parțial distrusă de un incendiu izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit al instalației electrice. Pagubele au fost estimate la peste 100.000 de euro.
—28 aprilie 2011, un puternic incendiu a izbucnit la fabrica de mobilă Victoria Mob din Tășnad. Pompierii au intervenit cu șapte autospeciale pentru lichidarea incendiului — două din Tășnad, trei din Carei și două din Satu Mare.
—1 aprilie 2011, un incendiu de proporții a izbucnit la o fabrică de vopsele din localitatea Mihăești, județul Vâlcea. Nu au existat victime.
—18 martie 2011, o explozie, soldată cu moartea a două persoane, s-a produs, la o fabrică de cherestea din satul Nechit, comuna Borlești, județul Neamț. La societatea 'New Star' Borlești lucrează peste 100 de angajați. Firma este situată pe drumul care duce spre Mănăstirea Nechit și este izolată de gospodăriile oamenilor.

Un incendiu a izbucnit la un depozit de mobilă din cartierul bucureștean, Andronache


—9 februarie 2011, un depozit și un magazin de prezentare de mobilă aflat la ieșirea din municipiul Satu Mare către Petea, a ars aproape în totalitate. Cel mai probabil incendiul a izbucnit de la un scurt circuit electric, dar poliția a deschis o anchetă pentru aflarea cauzelor.
—24 septembrie 2010, un incendiu a izbucnit la un depozit de mobilă din cartierul bucureștean, Andronache (sectorul 2), se pare, de la un scurt circuit al instalației electrice dintr-unul din depozitele în care se aflau articole de papetărie. A ars material lemnos pe o suprafață de 100 de metri pătrați.
—6 mai 2010, un incendiu a izbucnit la fosta fabrică de mobilă Mopal din municipiul Bistrița, unde se efectuau lucrări de dezafectare a instalațiilor metalice, după ce în urmă cu 48 de ore pompierii interveniseră la stingerea unui alt incendiu, în același loc. Acesta a fost cel de-al patrulea incendiu produs, la fosta fabrică Mopal, de la începutul anului 2010, deși unitatea nu mai era funcțională de aproape șase ani.

CITEȘTE: Sute de botoșăneni pândiți de pericole! Pompierii chemați la incendii, accidente rutiere, inundații