Copii din comunele botoșănene, invitați la tabăra de vară „Bucuria prieteniei” 

Aproximativ 50 de copii din județ vor lua parte la această tabără. Scopul evenimentului este de a oferi copiilor o experiență educativă și recreativă într-un mediu sigur și recreativ. 

 

Deschiderea taberei

 

Mâine, 7 iulie 2024, se vor deschide porțile la Mănăstirea „Sfânta Treime” – Balș, comuna Frumușica, județul Botoșani, pentru primii oaspeți, din prima sesiune, care vor participa la Tabăra de vară,  a scris Florentina Doroftei Melinte, președintele Asociației „Nectarie și prietenii”, pe pagina de Facebook.

 

Într-un cadru pitoresc și plin de istorie, micii copilași vor păși pentru 5 zile, unde vor avea parte de experiențe de neuitat!

 

Tabăra se va desfășura în două serii:

 

  • Perioada 7-12 iulie, prima serie;
  •  
  • Perioada 20-25, iulie a doua serie.

 

 

Activități și tematică 

 

 

Tabăra de vară de la Mănăstirea Balș, comuna Frumușica, județul Botoșani, este la prima ediție. Anul acesta, aproximativ 50 de copii din comunele Stăuceni, Durnești, Trușești și Albești, cu rezultate bune la învățătură sau provenind din familii defavorizate, se vor bucura de multă atenție.

 

Vor avea loc numeroase activități sportive, concursuri, discuții special adaptate nevoilor copiilor.

 

De asemenea, vor avea ocazia să intre în contact cu viața liturgică din mediul monahal.

 

 

Tabăra de anul acesta se organizează și prin implicarea protosinghelului Isidor Bucătariu, starețul Mănăstirii Balș și a oamenilor de bine, potrivit  timpulcredintei.ro

 

Tematica din acest an este legată de credința ortodoxă, fiind îmbinată cu activitățile distractive, sportive.

 

În fiecare zi, se vor ruga în sfânta biserică, iar apoi vor avea o serie de activități recreative și sportive. Programul va fi presărat cu filme ce au caracter religios. Festivitatea de premiere a copiilor și focul de tabără, vor încheia tabăra.

 

 

„Oare este suficient să ne amintim de copiii sărmani doar de sărbători? Oare este suficient să le oferim cadouri doar acum? Oare aceste gesturi vor impacta substanțial astfel ca viitorul lor să se schimbe radical? Oare, noi ca societate, ne spălăm păcatele neglijenței și nepăsării în prag de Crăciun/Paști? Pentru acești copii, cred că cel mai frumos cadou trebuie să fie durabil și să se numească accesul la educație, școală, materiale, îmbrăcăminte și alimente ca să poată „evada” pe propriile puteri din condiția actuală. Cred că orice copil merită o șansă și pot să o primească dacă toți membri comunității înțeleg aceste lucruri: părintele, asistentul social, profesorul, medicul, preotul, primarul, ONG-ul cât și restul. Orice verigă lipsă din acest lanț va rupe sau limita șansa copilului. Tabăra aceasta oferă oportunitatea de a combina distracția cu învățarea, așa cum ne place nouă să facem, arătându-le copiilor cum să descopere frumusețea și diversitatea culturii românești”, a spus Florentina Doroftei Melinte, președintele Asociației „Nectarie și prietenii”, unul dintre organizatorii Taberei.

 

Foto (Facebook)