Controale umede cu limuzine şi riscuri de motoare defectate

 

În cadrul unui control tematic derulat în cursul acestei luni la Botoşani vizate de o instituţie de control au fost de această dată unităţile care funcţionează cu profil de activitate în curăţenia autoturismelor. Cei care au efectuat verificările au fost lucrătorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor care au încheiat şi mai multe procese verbale cu sancţiuni.

Neregulile depistate nu au fost unele majore însă au atras după sine sancţionarea unora dintre unităţile verificate de comisari. Au fost verificate un număr de 18 spălătorii auto din care 11 sancţionate cu cinci avertismente şi şase amenzi în valoare de 13.000 de lei. Principalul aspect verificat de către comisari a fost informarea consumatorilor şi mai ales afişarea listei serviciilor prestate, timpul de realizare, riscuri previzibile. „S-a insistat mult pe afişarea riscurilor de genul motorului care se spală pe răspunderea clientului, am mai avut situaţii în anii precedenţi în care erau reclamaţii că după operaţia de spălare  s-a defectat motorul”, a declarat Nicolae Raţă, comisar în cadrul CJPC.
De asemenea, comisarii au lansat mai multe avertismente pentru clienţii care apelează la spălătoriile auto să-şi verifice autoturismele la momentul în care le preiau şi nu după câteva ore de la efectuarea operaţiunii de spălare când constată anumite zgârieturi sau că au dispărut bunuri din interiorul maşinii.
Nu în ultimul rând, în cadrul controalelor s-a insistat asupra produselor de curăţare folosite şi care să fie însoţite de documente de clasificare a calităţii, cu termen minimal de valabilitate care să nu fie depăşit şi care să fie sigure atât pentru limuzine cât şi pentru maşini mai ieftine în vederea evitării creării de prejudicii.
CITEŞTE:
 Reclamaţii la instituţiile statului cu stranieri lăsaţi pe întuneric de E.ON