Controale la restaurantele care organizează mese festive de Revelion

 

Pentru noaptea dintre ani, aproape toate restaurantele din municipiu au lansat oferte care mai de care mai atractivă pentru a atrage potenţiali clienţi care să păşească în noul an în cadrul acestor unităţi. Şi cum masa de Revelion este un aspect extrem de important pentru petrecerile organizate în noaptea de 31 decembrie, inspectorii sanitar veterinari vor verifica minuţios toate produsele alimentare care vor ajunge pe masa cu bucate tradiţionale.

Potrivit conducerii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, potrivit legislaţiei în vigoare, anual sunt derulate controale care vizează produsele alimentare care urmează a fi consumate în noaptea dintre ani. „Este obligatoriu să verificăm unităţile care organizează mese de Revelion, să vedem de unde provine materia primă care duce la produsul finit ce va fi pe masa clientului de sărbători, după care la începutul anului 2012 aşa cum se face în fiecare an vom verifica stocurile care au rămas, dacă mai pot fi comercializate şi dacă sunt în termenul de valabilitate corect”, a declarat Minodora Vasiliu, director executiv DSVSA. Preţurile pentru petrecerea Revelionului în restaurantele botoşănene variază de la o unitate la alta, pornind de la 200 de lei de persoană până la 350 de lei. (G.E.)