Consilierii locali rupți în două din cauza patinoarului : Așa ceva este hilar!

În şedinţă de ieri, 29 ianuarie, consilierii locali dorohoieni nu s-au putut pune de acord de la început asupra protocolului de predare al patinoarului şi stabilirea redevenţei. În prealabil a existat o majorare a valorii de inventar cu peste 22.600 lei, reprezentând lucrări suplimentare la corp administrativ, instalaţie electrică iluminat arhitectural şi avizele necesare.

 

”Poate nu s-a înțeles, mai supunem o dată la vot”

Proiectul a fost respins în primă fază ca urmare a șase abțineri din partea consilierilor locali din Opoziție. Cei care s-au abţinut au fost consilierii Manuel Popa, Constantin Bursuc, Cătălin Apetrei, Ioan Vizitiu, Telus Olariu şi Daniel Irimia, ultimul fiind din cauza incompatibilităţii.
 „Poate nu s-a înţeles, mai supunem o dată la vot!  E voinţa CL!” se vocifera în sală.
„Nu se poate, este o investiţie care trebuie păzită. Şi alături este o altă investiţie în curs de desfăşurare. Aşa ceva este hilar, în decembrie a fost votat protocolul de predare, aţi votat tarifele şi acum nu mai trece cel cu protocolul de predare” a spus Dragoş Popoi, directorul societăţii care administrează patinoarul.
Un consilier a spus că este împotriva regulamentului să se voteze a doua oară acelaşi proiect, în aceeaşi şedinţă. Dar tot CL a fost în măsură să decidă soarta proiectului. Astfel la a doua votare, care a avut loc imediat au ieşit doar patru abţineri din 18 şi proiectul a fost adoptat.

”Era mai bine un patinoar natural”

De data aceasta doar consilierii Bursuc, Olariu, Vizitiu şi Irimia și-au menținut votul inițial.
 „În principiu nu am fost de acord de la început aşa cum a fost făcut patinoarul pentru că am înţeles că într-o perioadă au fost multe cazuri de mâini şi picioare rupte de la patinoar, din cauza acestui patinoar de plastic. Şi la inaugurare am înţeles că patinatorii experimentaţi cu greu au făcut faţă. Era mai bine un patinoar natural, pe perioada frigului. Am votat tarifele pentru ca cetăţeanul să nu spună că sunt împotrivă” a afirmat consilierul Manuel Popa, după şedinţă.
Fostul viceprimar Constantin Bursuc a menţionat că nici măcar nu a fost prezent anul trecut la şedinţa la care a fost predat prima dată patinoarul şi a adus lămuriri în ceea ce priveşte colegul de consiliu.
 „După părerea mea dl Irimia se află într-o incompatibilitate de interese, s-a abţinut, dar nu trebuia să fie prezent. Din punctul meu de vedere el se află în conflict de interese cu serviciul lui, pentru că el a votat organigrama şi statul de funcţii în care el este salariat. Şi încă ceva m-am abţinut pentru că aportul redevenţei este făcut de contabilul şef al societăţii respective” a specificat Constantin Bursuc.
Cert este că redevenţa, care va fi virată în contul municipalităţii a fost stabilită încă de anul trecut la 1 % din încasările rezultate şi până la data de 25 a lunii următoare, societatea va comunica valoarea încasărilor pentru a se calcula redevenţa.
Patinoarul artificial de la Dorohoi a fost inaugurat pe 5 decembrie 2014, iar în acest an urmează în aceeaşi locaţie să fie deschisă piscina semi-olimpică.
Mihaela AMARINE
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
 Tarife noi aprobate pentru accesul la patinoarul din Dorohoi