Comisie cu șefi de la CNAIR București pentru un important drum național de la Botoșani – FOTO & VIDEO

Unul dintre drumurile naționale care traversează județul Botoșani a ajuns la final în procesul de modernizare.

O comisie amplă cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) dar și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a marcat momentul.

 

Au ajuns la Botoșani membrii comisiei de recepție a investiției care a fost realizată de Asocierea Autotehnorom SRL - SC Opr Asfalt SRL – Obras Publicas-y-Regadios SA – SC Evalcons Tech SRL.

Specialiștii s-au împărțit și au verificat cu proiectul principalele obiective realizate pe drumul Botoșani - Ștefănești, de la cele trei viaducte până la poduri sau terasamente. Aiu confruntat datele din schițele tehnice ale proiectului cu realitatea din teren.

 

Întâlnirea finală pentru concluzii a avut loc la baza constructorului de la ieșirea din Gorbănești, unde de altfel liderul asocierii a avut organizarea de șantier.

La recepție nu a participat și Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași plecat în delegație în capitală, care a avut însă o declarație postată pe Facebook vizavi de această investiție.

 

De altfel, momentul a fost marcat doar prin anunțarea recepției pe rețelele de socializare, la acest obiectiv care a costat aproape 209 milioane de lei, fără să fie organizat vreun eveniment oficial cu invitarea și a oficialităților sau jurnaliștilor locali.

 

Și acest drum a fost unul cu probleme în sensul în care, la efectuarea recepției, o parte din tronsonul care are aproape 44 de km a rămas nereabilitată din cauza unui litigiu cu altă companie privată. Este vorba despre o porțiune de 3 km lungime la Dealu Mare unde CNAIR s-a judecat cu alt constructor pentru o lucrare anterioară.

Acest tronson va face obiectul unui contract separat.

 

Pe drumul național Botoșani – Ștefănești s-au realizat 8 poduri (6 nou construite), 72 podețe, 18 intersecții la nivel, trotuare, șanțuri și rigole de scurgere, parcări și spații tehnice, o trecere la nivel cu cale ferată precum și trei parapete metalice.

De asemenea, au fost amplasați 67 de stâlpi cu panouri fotovoltaice și 100 de stâlpi care luminează cele trei viaducte.

 

Lucrările au început pe data de 29 martie 2021, iar garanția pentru acest drum este de 84 de luni.