Coacăzul negru, cultura profitabilă pe care a mizat un tânăr botoșănean - FOTO

Printre cei care au avut curajul să inițieze o afacere cu coacăz negru se numără și Mihai Mărisac.

 

În comuna Blândești, sat Cerchejeni, el cultivă pe o suprafață de 60 de ari trei soiuri.

 

Este vorba despre Deea (are o aromă deosebită și dulce), soiul Tisel (un soi foarte productiv și rezistent, bun pentru procesare) și soiul Tihope (un soi puțin mai târziu față de restul, dar are cele mai mari fructe din cele menționate), potrivit Lumea Satului.

 

”Deocamdată, cultiv pe 60 de ari, dorind ca în toamnă, cu ajutorul fondurilor europene să mă mai extind cu un hectar. În primul an chiar de la plantare am avut o producție de 30 de kg de fructe, în acest an preconizez undeva în jur de 200-300 de kg, acesta fiind anul 2 de la plantare. Cu timpul mi-aș dori o mică fabrică de procesare a fructului”,

Mihai Mărisac, cultivator de coacăz negru

 

(Foto: Facebook / Beatrice Alexandra Modiga)