Cine a avut oraşul în grijă : dame din PSD, o puzderie de PDL-işti, agricultor,prof de sport

 

Primar, viceprimari, city-manager şi consilieri locali, la aceştia ne duce în primul rând gândul atunci când discutăm despre cum şi de ce arată oraşul într-un fel sau altul. Aspectul urbei depinde însă considerabil şi de modul în care societăţile de gospodărire comunală din subordinea municipalităţii îşi fac treaba. Dincolo de directori generali şi adjuncţi, aceştia au avut până de curând consilii de administraţie formate aproape exclusiv pe criterii politice.
De la agronom la profesor de sport
24 de membri au avut anul trecut CA-urile de la SC Locativa SA, SC Eltrans SA, SC Urban Serv SA şi SC Modern Calor SA şi în foarte puţine cazuri oamenii care au făcut parte din ele chiar aveau vreo legătură profesională cu specificul activităţii respectivei unităţi. De exemplu, din consiliul de administraţie de la Locativa a făcut parte colonelul în rezervă Lucian Cilinschi, şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, structura de conducere a Eltrans l-a cuprins inclusiv pe consilierul judeţean Eugen Niţură de la PRM, inginer agronom de profesie, iar de termoficare a avut grijă alt consilier judeţean, Ioan Strujan de la PDL, profesor de sport şi directorul Şcolii 13.
Organizaţia de femei a PSD e peste tot
Interesant este că fiecare CA de la cele patru unităţi ale municipalităţii a avut în componenţă câte o membră a organizaţiei de femei de la PSD. Astfel, Daniela Lozneanu a făcut parte din conducerea Locativa, Cristina Trofinov din cea a Eltrans, Mioara Jurgiu a fost în CA-ul de la Urban Serv, iar Brânduşa Bucşă în cel de la Eltrans. Majoritatea membrilor consiliilor de administraţie de la companiile Consiliului Local au renunţat la posturi la finele lunii februarie a acestui an deoarece legislaţia în domeniu s-a schimbat şi prevede că administratorii unităţilor de stat trebuie selectaţi de firme private, nemaifiind numiţi de consilierii locali care sunt membri ai Adunărilor Generale ale Acţionarilor.
N-au făcut prea multe parale
Indemnizaţiile de care au beneficiat membrii  CA au fost mai mult simbolice după ce fostul premier Emil Boc, la puţin timp după preluarea mandatului, a avut iniţiativa de a le plafona la un nivel de 1% din salariul directorului general. Astfel s-a ajuns în situaţia ca, de exemplu, tot anul trecut la Modern Calor să se cheltuiască numai 1.350 lei cu onorariile membrilor CA.

CA Locativa

 NUME FUNCŢIE 
 Florinel Gornea
preşedinte
 Lucian Cilnschi
membru
 Geta Chebac
membru
Daniela Lozneanu
membru
Vasile Hălăşanu
 membru

CA Eltrans

 NUME
FUNCŢIE
 Vasile Ivănescu
preşedinte
 Eugen Niţură
membru
 Dinu Aolăriţei
membru până la 30.09.2011
 Costică Ciobanu
membru
 Romică Fifea
membru
 Cristina Trofinov
membru

CA Urban Serv

 NUME FUNCŢIE
 Gheorghe Pricopi
preşedinte
 Sergiu Burlacu
membru
 Simona Huţanu
membru
 Cristina Miron
membru
 Mioara Jurgiu
membru
 Constantin Ciobanu
membru ianuarie-august 2011
 Dinu Aolăriţei
membru septembrie-decembrie 2012
 Albert Tănasă
membru

CA Modern Calor

 NUME  FUNCŢIE
 Ion Diaconu
preşedinte
 Brânduşa Bucşă
membru
 Constantin Zărnescu
membru
 Emil Costaş
membru
 Ioan Strujan
membru

CITEŞTE ŞI:
Fostele regii, faliment cu piloşi şi politruci
Salarii de 20 de milioane, doctor, colonel şi agricultori la firmele de gospodărie comunală