Joi, 10 decembrie 2015, la Decanatul Facultății de Design Interior al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”(UIAUIM) din București, au fost lansate proiectele celor cinci expoziții permanente ale MuViCC Botoșani în viziune scenografică.
Acest proiect, propus de asociația CulturEst care construiește la Botoșani MuViCC, a fost cofinanțat de Consiliul județean Botoșani. Pornind de la câteva teme importante din viața cotidiană în comunism, cinci colective de arhitecți și scenografi, în mare parte cadre didactice la UIAUIM București, au proiectat cinci expoziții, încadrându-le în spațiul sediului MuViCC, fosta Hală CET, Botoșani.
Cele cinci expoziții, cu autorii lor, sunt :
”Reamintim că în 2014 au fost realizate și cinci proiecte de formă pentru sediul MuViCC, soluții ce se pot găsi pe site-ul www.muvicc.ro Proiectarea scenografică, coordonată de asist.dr.arh. Mihnea Mihăilescu, a avut la bază cinci dosare de cercetare istorică, realizate de cinci colective de istorici de la Facultatea de Istorie din București, coordonate de lect. dr. Matei Gheboianu„, se arată în comunicatul de presă trimis redacției. O dată cu lansarea expozițiilor a fost făcut public formatul electronic al unei o broșuri de prezentare a acestui proiect, publicație, care odată tipărită (200 de exemplare), va fi difuzată instituțiilor publice, școlilor și liceelor. Pe data 15 decembrie 2015, la UAUIM București, va fi lansat un film 3D cu cele cinci expoziții dispuse în spațiul sediului MuViCC, film realizat de Krisztina Bokos (Danemarca) și Răzvan Lăcraru (România). Lansarea la Botoșani – roll up-uri expoziție, broșură și film – va avea loc până la sfârșitul anului în curs. În ansamblu, acest proiect a fost coordonat de Constantin Iftime, președinte CulturEst.
CLICK ȘI VEZI BROȘURA MUVICC