Cinci comune din județul Suceava au devenit oficial stațiuni

Orașul Vișeu de Sus, din județul Maramureș, a primit statutul de stațiune turistică de interes național, după ce s-a constatat că îndeplinește criteriile minime obligatorii. De asemenea, cinci localități din județul Suceava au devenit oficial stațiuni de interes local, anunță YesComment.ro.  

 

Conform Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, „oraşul Vişeu de Sus din judeţul Maramureş, atestat ca staţiune turistică de interes local în anul 2009, primeşte noul statut de staţiune turistică de interes naţional, îndeplinind criteriile minime obligatorii. Acesta face parte dintr-o zonă turistică cu valoare consacrată la nivel de ţară, care se remarcă printr-un mediu natural variat, deosebit de atractiv şi o zestre culturală arhaică, cu vechime milenară. Aceste atribute au făcut ca zona să fie permanent în atenţia turiştilor atât români, cât şi străini“.

 

De asemenea, la solicitarea administrației publice locale, au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local 17 localități:

 

    oraşul Pecica, judeţul Arad;
    municipiul Marghita, judeţul Bihor,
    comuna Vadu Crişului, judeţul Bihor;
    comuna Berzasca, judeţul Caraş-Severin;
    comuna Coronini, judeţul Caraş-Severin;
    comuna Mehadia, judeţul Caraş-Severin;
    comuna Corund, judeţul Harghita;
    comuna Zetea, judeţul Harghita;
    comuna Săpânţa, judeţul Maramureş;
    comuna Moldoviţa, judeţul Suceava;
    comuna Panaci, judeţul Suceava;
    comuna Putna, judeţul Suceava;
    comuna Şaru Dornei, judeţul Suceava;
    comuna Vama, judeţul Suceava;

    oraşul Deta, judeţul Timiş;
    oraşul Jimbolia, judeţul Timiş;
    comuna Mălaia, judeţul Vâlcea.

 

Guvernul României a adoptat miercuri, 13 iulie a.c., Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

 

„Felicitări tuturor comunităților care au devenit astăzi stațiuni turistice! În perspectivă, acestea pot opta pentru înființarea unei Organizații de Management al Destinației, dezvoltată la nivel local, pentru care se impune, printre criteriile minime obligatorii, deținerea acestui statut sau existența a cel puțin 100 de locuri de cazare în structurile clasificate. Totodată, reprezentând poli de dezvoltare turistică, stațiunile vor beneficia de noi opotunități de a atrage investitori, fapt ce va încuraja o prezență tot mai mare a turiștilor în aceste zone”.

 

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului

 

54


de staţiuni turistice de interes naţional există în România

 

112


stațiuni de interes local sunt în România