Cele mai simple trucuri de beauty pentru un look impecabil

(P) Trucurile de frumuseţe îţi pot face viaţa mai uşoară, fie că este vorba despre machiaj, îngrijirea părului sau curăţarea pielii. Ba mai mult, anumite trucuri te ajută şi să economiseşti bani, fie că promovează produse accesibile şi populare, fie că implică reţete cu ingrediente homemade. 

 

De la stilizarea sprâncenelor cu vaselină şi până la exfolierea pielii cu zaț de cafea, descoperă mai jos cum poţi să obţii un look fără cusur cât ai clipi:

 


Adăugă vaselina pe lista de cumpărături

 


Vaselina cosmetică are o mulţime de întrebuinţări utile când vine vorba de rutină de beauty. O poţi folosi pe post de iluminator, demachiant, gel pentru sprâncene sau gel de păr, în funcţie de nevoi. În plus, vaselina te va ajuta să oferi hidratare pielii, fie că este vorba despre mâini, buze sau ten.

 


Exfoliant înainte de autobronzant

 


Folosirea autobronzantului este cea mai sigură metodă dacă îţi doreşti un bronz sănătos şi frumos. Ca să previi petele inestetice, asigură-te că îţi exfoliezi pielea înainte de aplicarea autobronzantului. Poţi să foloseşti un scrub din comerţ sau unul homemade, pe bază de uleiuri vegetale şi zahăr, sare sau zaț de cafea.

 


Aplică o mască pentru scalp

 


Măştile pentru scalp reprezintă cea mai bună soluţie de îngrijire, în special pentru părul vopsit. Aplică o mască pentru scalp în funcţie de nevoile pielii tale, iar pe lungimea părului aplica produse dedicate părului vopsit. În acest fel, poţi să acorzi îngrijirea potrivită atât părului tratat chimic, cât şi scalpului sensibil.

 


Foloseşte un balsam colorat pentru un machiaj rapid

 


Un balsam colorat este alegerea ideală pentru un machiaj rapid şi reuşit. Găseşti o mulţime de astfel de produse, ce pot fi aplicate atât pe buze, cât şi pe pleoape sau în obraji, în nuanţe de corai, roşu, nude sau roz. Le poţi aplica direct cu degetul, fără să mai foloseşti bureţei sau pensule, pentru un look desăvârşit, gata în câteva minute.


Alege întotdeauna un produs testat dermatologic, pe care să îl poţi folosi în siguranţa atât în zona sensibilă a ochilor, cât şi pe ten.

 


Încearcă peria rotativă

 


Ca să îţi coafezi uşor părul, peria rotativă este cea mai bună soluţie. Încearcă o perie rotativă Babyliss dacă vrei un aparat performant. Poţi folosi peria rotativă Babyliss atât pentru bucle, cât şi pentru a-ţi îndrepta părul său a-ţi aranja bretonul. Astfel, te vei coafa rapid, fără să mai fie nevoie să petreci ore în şir în faţa oglinzii sau să mergi mereu la salon.

 


SPF colorat în loc de fond de ten

 


Crema cu SPF îţi protejează pielea de efectele dăunătoare ale razelor solare şi nu ar trebui să lipsească din rutina ta zilnică. Dacă vrei să ai un look impecabil în câteva minute, alege o cremă colorată cu SPF, care să îţi protejeze pielea de razele UV şi să uniformizeze nuanţa tenului. Găseşti o mulţime de astfel de produse în farmacii, drogherii sau online, la preţuri ce pornesc de la câteva zeci de lei.

 


Înlocuieşte balsamul cu o mască de păr

 


Pentru părul uscat sau tratat chimic, este posibil ca balsamul de păr să nu ofere suficientă hidratare. Astfel, este o idee bună să înlocuieşti balsamul cu o mască de păr. Masca de păr are de obicei o textură mai bogată şi oferă mai multă hidratare comparativ cu un conditioner. Desigur, dacă ai părul subţire, foarte gras sau te speli des pe cap, este de preferat să incluzi balsamul în rutina ta.


Ca să îngrijeşti corect părul tratat chimic şi degradat, folosirea unei măşti hidratante nu este suficientă. Optează pentru aparate de stilizare ce protejează firul de păr, precum peria rotativă de la Babyliss cu tehnologie ionică. Poţi folosi peria rotativă Babyliss pentru a da volum părului, pentru bucle lejere sau pentru îndreptarea firului de păr. Dacă vrei bucle foarte bine definite, cea mai bună soluţie este un ondulator Babyliss.


Nu uita să aplici protecţie termică întotdeauna, indiferent de tipul de şampon sau mască de păr pe care-l foloseşti. Protecţia termică se aplică cu câteva minute înainte de a folosi feonul, peria rotativă, placa sau ondulatorul.

 


Scrub de buze DIY

 


Dacă simţi că simpla hidratare a buzelor nu este suficientă în rutina de îngrijire, poţi încerca un scrub. Astfel, exfoliezi celulele moarte de la suprafaţa buzelor şi permiţi produselor de hidratare să pătrundă mai adânc în piele. Un scrub de buze se prepară rapid acasă, cu miere şi zaț de cafea, ulei de cocos şi zahăr sau ulei de măsline şi fulgi de ovăz măcinaţi. Se masează uşor buzele cu un astfel de scrub, iar mai apoi se clăteşte cu apă călduţă şi se aplică un balsam hidratant.


Trucurile de beauty îţi pot uşura viaţa, fie că este vorba de machiaj, fie că este vorba despre îngrijirea pielii sau a părului. Inspiră-te din ideile de mai sus ca să transformi rutina de beauty într-un proces mai eficient şi mai accesibil.