Prețul de licitație pentru concesionarea respectivului loc de parcare a dărâmat toate recordurile, iar femeia care a licitat a devenit „vedetă” inclusiv la posturile naționale de televiziune.
Licitația pentru cel mai scump loc de parcare din municipiu a avut loc în toamna anului trecut, pentru un spațiu din strada Ion Frunzetti, lângă Palatul Copiilor.
Femeia a licitat până la suma de 7.570 de lei pentru locul de parcare aflat lângă scara de bloc. Doar că nu l-a mai plătit ulterior și astfel a revedenit liber, fiind practic „vânat” de alți 20 de locatari din zonă.
Norocosul care l-a obținut a făcut-o printr-o simplă cerere, nemaifiind organizată altă licitație, spre nemulțumirea vecinilor care o acuză pe vecina lor de „aroganță”.
”L-a câștigat una din vecinele mele, însă bineînțeles că nu l-a achitat și trebuiau să-l scoată din nou la licitație. Însă, când să-l scoată pentru a doua oară, se pare că s-au făcut ceva combinații din câte am auzit. Am fost personal la Casa Cărții să mă interesez. Mi s-a spus că prima dată se fac mutațiile după care scot la licitație… o chestie care nu are nicio legică, părerea mea și a vecinilor”,
a povestit unul dintre vecinii ei.
Răspunsul reprezentanților Primăriei Botoșani a fost că s-a respectat întocmai regulamentul și, mai mult decât atât, având în vedere interesul presei arătat față de acest caz în care un loc de licitație a fost adjudecat cu suma de 7.570 de lei, cu greu s-ar fi putut face „combinații”.
„Înaintea licitației se pot opera schimburi de locuri de parcare la cerere, în cazuri justificate de îmbunătățire a proximității. Iar locurile cedate vor fi scoase la licitație. Potrivit punctului III – 30 din Hotărârea de Consiliu Local nr.48/25.02.2021 de modificare a regulamentului privind regimul parcărilor și procedurilor aplicabite vehiculelor parcate neregulamentar sau abandonate, aprobat prin HCL nr. 356/28.08.2008. Nu se încalcă nimic, este perfect regulamentar, totul este trecut pe planșă. Dacă era ceva, nu se trecea în acte”,
Iulius Gherase, șeful Serviciului Patrimoniu din cadrul Primăriei Botoșani
Persoana care a primit locul de parcare avea un altul la câteva sute de metri distanță, lângă grădinița din apropierea Poliției Locale. După efectuarea schimbului, pe principiul îmbunătățirii proximității, cel de-al doilea loc ar urma să fie scos la licitație.
Femeia care nu și-a plătit locul de parcare nu va mai putea participa la o altă licitație pentru o perioadă de trei ani.
Anul trecut, licitația a ajuns până la pragul de 7.570 de lei pe an, pentru respectivul spațiu. Cinci persoane au fost interesate, trei bărbați și două femei. Bărbații s-au retras când s-a atins pragul de 2.500 de lei, iar doamnele au licitat până au depășit suma de 7.500.