Catedre desfiinţate la liceele tehnologice; un liceu din municipiu pe primul loc

 

Tot mai mulţi elevi botoşăneni care termină ciclul de învăţământ gimnazial se orientează spre licee teoretice şi le ocolesc pe cele tehnologice. Rezultatul este unul care afectează mai ales cadrele didactice botoşănene, care astfel intră în restrângeri de activitate. Pentru anul viitor şcolar au fost înregistrate nouă astfel de catedre desfiinţate.
Liceul Elie Radu Botosani restringeri catedre
S-au titularizat în acest an la Botoşani aproape 130 de dascăli botoşăneni din cei peste 800 care s-au înscris la examenul de titularizare. Întrunit luni în şedinţă, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a aprobat 30 de detaşări în interesul învăţământului pe catedre rezervate urmând ca, potrivit graficului, astăzi să aibă loc şedinţa publică.
„Se vor rezolva completările de normă didactică, se vor soluţiona restrângerile de activitate care au apărut ca urmare a nerealizării planului de şcolarizare şi se vor da detaşările în interesul învăţământului pentru care am avut aprobare. La nivelul judeţului Botoşani avem nouă restrângeri totale de activitate, 14 completări de normă şi continuitate la detaşare 4, detaşare la cerere prin punctaj 68, iar continuitate la suplinire au rămas pe listă 121 de cadre didactice”, a declarat Mihaela Huncă, inspector şcolar general.
Cele mai multe restrângeri de activitate au avut loc la Liceul Elie Radu ca urmare în principal a faptului că nu a fost realizat planul de şcolarizare. Motiv pentru care, şefa educaţiei botoşănene susţine că pe viitor ar trebui făcute strategii pentru readucerea elevilor către unităţile de învăţământ tehnologice.
CITEŞTE ŞI:
 40 de directori de şcoli validaţi, soţ de lider sindical făcut director - LISTA