Cătălin Flutur, solicitare fermă și avertizare cu sancțiuni, către Nova Apaserv: Nu se mai poate așa!

După numeroase reclamații depuse de cetățeni și protestul spontan al grupului de oameni de pe străzile din spatele centurii Împărat Traian, astăzi la sediul Primăriei s-au întâlnit cei mai importanți oameni din administrație și mediul privat.

 

Primarul Cătălin Flutur a convocat o ședință de urgență ”la cel mai înalt nivel” după cum s-a exprimat la care au răspuns pozitiv mai mulți reprezentanți ai Nova Apaserv, șefi de la Elsaco dar și de la Conrec și directori din Primărie.

 

Primul a vorbit Cătălin Flutur pentru că până la urmă el este cel mai criticat de cetățeni. Societatea Nova Apaserv mai deloc, deși este beneficiarul acestor lucrări și astfel principalul factor responsabil în derularea în parametri normali a proiectului de extindere a rețelei de apă și canalizare.

 

„Am înțeles de fiecare dată situațiile, au fost condiții obiective și nu subiective dar există o nemulțumire foarte mare creată de modul în care se desfășoară aceste lucrări. Am înțeles absolut tot, condiții, motive, obiective. Dar nu se mai poate așa. S-au lungit atât de mult aceste lucrări și creează un disconfort atât de mare unor cetățeni din municipiul Botoșani care la rândul lor nu spun decât un lucru: ei nu știu de proiecte europene, nu știu de Nova Apaserv, nu știu de constructori, ei știu doar de Primărie”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

A lansat o rugăminte cître toți cei aflați la masă, fie că a fost vorba de compania de apă sau firma Elsaco ce a preluat sub antrepriză lucrările de la un constructor aflat în „moarte cerebrală”.

 

Ba chiar, a avertizat că societatea Nova Apaserv este pasibilă și de sancțiuni, lucru de altfel transmis și directorului general Albert Tănasă, prezent ieri la Primărie.

 

Astăzi, Albert Tănasă nu s-a arătat la ședință.

 

„Beneficiarul este singurul care poate fi sancționat de noi, nu sancționăm constructorul. Și o să ajungem la ipostaza în care vom încerca cu posibilitățile noastre legale, să sancționăm beneficiarul. De la avizele pe care le dăm pentru spargere și perioada în care se rezolvă problema și avem aviz și reaviz și reaziv. Dar nu se poate, avem și câteva motive de constrângere”,

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

 

Flutur a subliniat în nenumărate rânduri că „Trebuie să ieșim din situația asta”, pentru ca oamenii care stau în mocirlă să scape de acest calvar al noroaielor.

 

Asta nu înseamnă că primarul nu a apreciat importanța acestui proiect, pentru că una dintre principalele cerințe era ca oamenii să trăiască într-un oraș european cu apă și canalizare.

 

DESCARCA APLICATIA BOTOSANEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store