Casa Pâinii la ora de germană – AFLĂ ce a lansat prima fabrică de panificație a județului  

O fabrică din Botoșani aduce savoarea nemțească pe meleagurile moldave. Trei tipuri noi de pâine, toate fără coloranți sau celebrele E-uri ar urma să atingă delicat papilele gustative ale botoșănenilor gurmanzi și nu numai.

 

Specialiștii de la Casa Pâinii sunt cei care încearcă să atingă perfecțiunea prin a aduce tradiția germană prin cele trei tipuri noi de sortimente:
- Pâinea Soarelui (Jung SonnenKorn); 0,500kg/buc,
- Pâinea Grădinarului (Jung Gaertnerbrot); 0,500kg/buc,
- Pâinea Munteanului (Jung Bergbauernbrot); 0,500kg/buc,
Toate aceste sortimente au în comun un mix pulbere complet natural, fără coloranți artificiali, fără E-uri, fără conservanți și care conține simplu: făină albă, boabe integrale decortificate de secară, făină din grâu dur, maia integrală din grâu spelt, fulgi de cartofi, făină din malț de orz, malț de secară, condimente și plante aromate.
Pâinea Grădinarului are în plus cuburi deshidratate de morcovi, semințe de in și iaurt pudră .La mix se adaugă :drojdie, sare iodata și apă.
Procesul de producție este exclusiv manual, pâinea fiind dospită un timp mai îndelungat în coșuri speciale, coaptă timp de 45-50 minute în cuptorul cu aburi care-i conferă gust specific sortimentului, textura densa și aromă deosebită.
Prețul nu este mic, dar redă în mod corect calitatea produselor, procesul manual de producere, calitatea ingredientelor naturale care presupun costuri mai ridicate.
”Pentru un început de zi plin de energie savurați sortimentele noi de pâine germană pe care vi le oferim”, îmbie cei de la Casa Pâinii. (P)

[[readotherarticle:botosaneanul.ro:10659:Casa Pâinii aduce pe piaţă un nou produs pentru botoşăneni]]