Tatăl membru într-o trupă folk, mama pictor
Daniel Relenschi a mărturisit că s-a născut pentru o familie de artiști și că și-a petrecut o mare parte din copilărie în preajma bunicilor.
”M-am născut în Dorohoi, județul Botoșani, într-o familie de artiști: tata Constantin-vocal într-o trupă folk, mama Doina-pictor. De mic o urmăream pe mama cum picta. Lucra la fabrica de porțelan din Dorohoi ca pictor-creator (până atunci a adunat în palmares nenumarate premii la concursuri naționale de pictură), dar avea și proiecte individuale pe care le lucra acasă; așa am aflat eu ce-mi place să fac, încă de la vârstă de la trei ani, când am făcut un desen după o icoană a bunicii Adela, mama mamei. În mare parte copilăria mi-am petrecut-o cu bunicii la țară, în armonie cu natură”, a declarat botoșăneanul.
Prima diplomă cu premiul special
De asemenea,
Daniel a mai mărturisit faptul că tatăl său a decedat cand avea nouă ani, mama sa atunci a renunțat la pictură, dar el a continuat să deseneze datorită orelor de desen din școală, dar și a colegilor care îl solicitau zi de zi. Unii pentru a lua note bune îi cereau sa le facă planșe pentru a le dona școlii în diverse discipline.
”La liceu am luat prima mea diplomă cu premiul special pentru pictură la un concurs local organizat cu ocazia zilelor Mihai Eminescu, participând cu un portret ce-l reprezentă pe poet”, a mai spus tânărul.
Chiar dacă a fost atras de pictură încă din copilarie, iată că Daniel nu a urmat o facultate de Arte, ci una de jurnalism. Cu toate astea, n-a practicat niciodată această meserie și s-a dedicat picturii și designului vestimentar.
”Principala mea activitate este pictura”
”Am absolvit la Liceul Textil, clasă de design vestimentar, de aici și inclinația către modă, iar studiile universitare sunt de jurnalism, aparent în totală discordanță cu pictura. Lucram încă din timpul liceului cu un salon mic unde vindeam schitele-crochiuri cu cinci lei bucata. În cele din urmă am renunțat în favoarea picturii și am reușit să realizez un proiect important Botoșanii de altădată, expoziție care mi-a adus multe satisfacții. De atunci, principala mea activitate este pictura”, a mai povestit
Daniel.
Potrivit ziarului sus citat, în ultimii ani, spațiul public din România s-a îmbâcsit cu vedete de carton și din ce în ce mai puține talente reale.
[[galerie-foto]]
CITEȘTE:
Un pictor din Botoșani impresionează România: A descoperit „Arcul de triumf” într-un crater din Bucureşti - FOTOGALERIE