Câmpanu despre Urgenţe : Ţâbuleac s-a opus, „nu poţi lăsa măgarii să se laude”

 

La aproape două săptămîni de la inaugurarea extinderii Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul judeţean, senatorul Liviu Câmpanu a reacţionat faţă de ceea ce s-a întîmplat atunci. După cum Botoşăneanul.ro a redat la acea dată, parlamentarul ales pe Colegiul Darabani a avut un rol esenţial în aducerea fondurilor de circa 900.000 de lei, însă nici nu a fost băgat în seamă la festivitate.
inaugurare
„Am să încerc să vă spun foarte pe scurt istoria acestei investiţii, subliniind încă o dată că nu are importanţă cine a susţinut-o – important este că s-a făcut – dar nici nu poţi lăsa măgarii să se laude cu ea”, arată fostul vicepreşedinte UNPR într-o postare pe blog. Potrivit acestuia, la începutul anului s-a întâlnit la Direcţia de Sănătate Publică cu medicii Rădăuceanu şi Apetroaie şi cu inginerul Pricop, care i-au spus că de un an de zile au un proiect de modernizare a UPU. „Atunci am decis să ne unim eforturile pentru a aduce bani la Botoşani pentru acest proiect, adică: dl. dr. Apetroaie, dl. dr. Rădăuceanu şi ing. Pricop urmau să obţină acordul directorului Spitalul Judeţean şi directorului DSP (conducerile acestora se schimbaseră) şi să reactualizeze studiul de fezabilitate, iar eu trebuia să-l susţin la Ministerul Sănătăţii”, susţine Câmpanu.
„Singurul care s-a opus acestui proiect a fost dl.Ţâbuleac”
Ulterior, ar fi purtat o discuţie cu Cristian Irimia, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii, care i-a promis sprijinul. Între timp, la Botoşani s-ar fi actualizat studiul de fezabilitate şi s-au obţinut semnăturile medicilor Cornel Enache şi Ovidiu Mimor (pe atunci director al DSP). „Singurul care s-a opus acestui proiect a fost dl.Ţâbuleac – preşedintele Consiliului Judeţean, care spunea că, dacă tot pot să-i ajut, mai bine să aduc banii pentru Spitalul de Boli Infecţioase. Am luat proiectul şi studiul de fezabilitate şi le-am dus la Bucureşti, iar în luna aprilie prin Hotărâre de Guvern s-a obţinut finanţarea şi iată că în opt luni de zile s-a reuşit ceva deosebit pentru sănătatea botoşăneană. Întrebaţi-i pe cei pe care i-am pomenit dacă am dreptate sau nu!”, încheie senatorul botoşănean.