Botoșăneancă internată PATRU luni la „Mavromati” după ce familia „a abandonat-o” în spital: Sumă RECORD cheltuită cu spitalizarea

Pacienta a stat internată pe două secții de la Spitalul Județean „Mavromati” și anume Anestezie și Terapie Intensivă, respectiv Medicală II.

 

Internare record în spital

 

În total, respectiva botoșăneancă a fost internată în Spitalul Județean „Mavromati” patru luni, cheltuielile privind spitalizarea ajungând la 300.000 de lei. S-a ajuns în această situație și din cauza faptului că familia a „abandonat-o” în spital.

 

Cazul a fost făcut public de către medicul șef al secției Medicală II, Bogdan Alexandroaie, în cadrul unei conferințe de presă. Botoșăneanca are în jur de 70 de ani fiind diagnosticată cu patologie cardiovasculară, dar și cu alte afecțiuni medicale.

 

„ În vară am avut o pacientă care a necesitat patru luni de spitalizare, din care două luni în Terapie Intensivă pentru probleme medicale deosebit de grave, dar ulterior încă două luni pe Secția Medicală II pentru că familia a tergiversat luarea pacientei la domiciliu”

Bogdan Alexandroaie, medic șef Secția Medicală II

 

Practic, această pacientă „deține recordul” în ceea ce privește internarea pe această secție.

 

„Cu un decont de peste 3 miliarde de lei vechi pentru că știți foarte bine cheltuielile în Terapie Intensivă sunt de două – trei ori mai mari decât la nivelul secțiilor. Nu știu dacă a fost cel mai mare decont, dar din punctul nostru, al secției, da, adică nu am mai avut pacienți care să stea spitalizați patru luni.

Bogdan Alexandroaie, medic șef Secția Medicală II

 

Pacienți „uitați” de familie în spital

 

Medicul a atras atenția asupra faptului că a crescut durata de spitalizare în rândul pacienților de pe această secție.

„ Foarte mulți pacienți necesită mai multe zile de spitalizare, sunt pacienți asistați social și este foarte greu să găsim rapid un loc în care să meargă după rezolvarea problemelor medicale și atunci într-un fel sau altul suntem obligați să îi ținem mai mult pentru că nu poți să îi scoți în stradă. Sunt pacienți pe care uneori familia refuză să-i ia acasă”

Bogdan Alexandroaie, medic șef Secția Medicală II.

 

Secția Medicală II are în prezent 50 de paturi, iar după reorganizarea unității medicale ar urma să îi revină 44.