Botoșănean - TREI reproșuri la adresa șefului pentru loc de muncă de toată rușinea

Vocea străzii cere ca pe domeniul public să existe un climat de liniște. Vocea străzii vrea ca oamenii legii să fie vizibili. Vocea străzii cere ca timpul de reacție al polițistului să fie unul redus. Puțini cunosc însă realitatea în care este pus să lucreze omul care îmbracă uniforma statului.

 

În majoritatea cazurilor, mai ales în mediul rural, polițistul lucrează în condiții rușinoase. Biroul din Postul de Poliție este de cele mai multe ori insalubru și încălzit la sobă cu lemne iar când pleacă la mașina în misiune, ochii polițistului sunt lipiți de acul de la rezervorul de benzină.

 

S-au achiziționat autospeciale noi pentru polițiști. La ce folos?

 

Virgil Bordei, liderul Sindicatului Polițiștilor și Vameșilor de la Botoșani a ținut cu tot dinadinsul ca reproșurile pe care le are în numele colegilor săi să ajungă până la urechile ministrului afacerilor interne, Petre Tobă.

”Trei reproșuri aș avea la adresa șefilor mei pe care chiar doresc cu insistență să transmită mai departe până la Minister. Cota de carburant insuficient, v-am mai adus la cunoștință de câte ori am avut ocazia, nu poți patrula 340 de km cu 100 de litri carburant. Am făcut, când a fost cazul, s-a suplimentat cota. Dar de ce trebuie să te duci să iei câte 50 de litri, 100 de litri când se termină cota?” – Virgil Bordei, președintele Sindicatului Polițiștilor și Vameșilor de la Botoșani.

Un al doilea reproș este axat pe deficitul de personal, mai ales în secțiile rurale unde mai nou se răspândește fenomenul furturilor din locuințele părăsite sau locuite de bătrâni. Aceste locuri sunt însă adesea ocolite de polițiști, mai ales de cei tineri.

”Foarte mulți tineri agenți care vin de pe băncile școlii ajung la posturi și din cauza acelor posturi care aproape că sunt insalubre, vin și bat la ușa șefilor și vor să vină la oraș. Ori și acolo trebuie polițiști la comună pentru siguranța cetățeanului. Trebuie de făcut ceva și pe linia asta, să renovăm acele posturi, să fie funcționale” – Virgil Bordei, președintele Sindicatului Polițiștilor și Vameșilor de la Botoșani.

 

Prefectul i-a dat dreptate.

 

A remarcat că în trecut era mult mai rău. Însă, într-adevăr lucrurile ar trebui să se schimbe.

”Eu în primul mandat, la postul de poliție încă erau trăsuri cu bivoli. Dar vă dau perfectă dreptate. Am fost eu la Săveni când cu deszăpezirile, stătea în frig polițistul pentru că nu putea să pornească mașina pentru că nu avea cu ce, în sensul de a încălzi mașina. Am înțeles, poate dacă mai sesizăm și noi superiorii, poate se întâmplă ceva pozitiv” – Costică Macaleți, prefectul județului.


(G.E.)