Medicii de la Spitalul Județean Mavromati din Botoșani care își desfășoară activitatea în Ambulatoriu, au fost asaltați la propriu de numeroși botoșăneni care suferă de diverse afecțiuni. Fluxul mare de pacienți are și o parte pozitivă și anume, creșterea veniturilor unității spitalicești.
Potrivit managerului Spitalului Județean Mavromati Botoșani, Corneliu Mihai, ”în cursul anului 2015 veniturile lunare din activitatea Ambulatoriului au crescut cu 100.000 de lei față de anul precedent. În jur de 300.000 de lei aduce, 300-350.000 de lei pe lună. Medicii își fac numărul de consultații, prezența contează foarte mult. Prezența, numărul de consultații, că fiecare medic de pe secție are obligația să facă un anumit număr de ore și la ambulatoriu”.
Cu cât este mai mare cererea, cu atât Spitalul Județean Mavromati primește mai mulți bani de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS). Dată fiind avalanșa de persoane care se prezintă la spital pentru a beneficia de consultații, pe anumite specialități sunt întocmite inclusiv liste de așteptare.
”La Cardiologie este un număr mic de medici, adresabilitatea crescută și atunci avem liste de așteptare și Ortopedia. Aceste servicii din Ambulatoriu sunt servicii programate, nu încălcăm cu nimic legislația”, a mai declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean.
O mare parte dintre botoșănenii care nu au răbdare să-și aștepte rândul pe listele de așteptare, mai ales pe secția de ortopedie, solicită servicii medicale contra cost.
(Ș.V.)