Blocurile ANL Cişmea au început să cadă, locuitorii cer ajutor: FOTOGALERIE

 

Deşi nu s-au împlinit încă nici măcar cinci ani de zile de la darea în folosinţă blocurile ANL construite în zona Cişmea deja au început să prezinte deteriorări. Cetăţenii care locuiesc în aceste imobile au transmis un semnal de alarmă către autorităţile locale care să fie la curent cu situaţia cu care se confruntă.

Buna ziuă aş dori să fie publicate pozele acestea, să vadă şi autorităţile statului cum trăim noi cei din ANL Cişmea”, se arată într-un mail trimis redacţiei Botoşăneanul la care au fost ataşate şi câteva imagini care prezintă situaţia din zona menţionată. Practic oamenii arată cum deja tencuiala exterioară a blocurilor a început să se desprindă, în unele colţuri fiind căzute chiar cărămizile din fundaţia clădirilor.

Informaţi despre problemele locuitorilor din ANL Cişmea, reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că în mod normal lucrările efectuate la aceste clădiri ar trebui să fie încă în perioada de garanţie iar de administrarea lor se ocupă societatea Locativa. „Există un termen de garanţie a lucrărilor şi ulterior recepţiei de derulare a lucrărilor, municipalitatea a încredinţat spre exploatare şi operare a acestor clădiri către Locativa care este operatorul desemnat să asigure întreţinerea acestor imobile”, a spus viceprimarul Viorel Iliuţă.

Conducerea societăţii vizată a menţionat însă că recepţia finală la blocurile ANL Cişmea nu a fost încă făcută, potrivit reglementărilor legislative. „Investiţia este a ANL-ului, blocurile sunt în perioada de garanţie, nu este făcută recepţia finală la blocurile din Cişmea. Recepţia finală se face la cinci ani de zile după ce se pun în funcţiune. Absolut orice stricăciune care se face în perioada asta, constructorul are obligaţia să intervină să le repare. Locativa administrează locuinţele la ce mod? Face contracte de închiriere”, a explicat Cătălin Flutur, directorul societăţii Locativa.

Ca atare, Locativa a transmis deja către ANL o informare cu privire la situaţia înregistrată la respectivele blocuri cu scopul de a fi determinat constructorul să ia măsurile care se impun, adică reparaţiile necesare. „Noi am trimis adrese către ANL în care am informat ce s-a întâmplat, acolo cade tencuiala de pe un perete, am aflat, vorbiţi cu constructorul să ia măsuri. Constructorul este obligat pentru că el a lăsat garanţia de bună execuţie şi el execută”, a mai spus Cătălin Flutur.
Problemele la structura clădirilor de la Cişmea nu sunt singulare întrucât cetăţenii care locuiesc în zonă au reclamat şi anumite nereguli în ceea ce priveşte calea de acces.
CITEŞTE:
 Reclamaţii cu guri de canal la ANL Cişmea, Iliuţă în control
[[galerie-foto]]